Ştiri

Concurs Naţional de Pictură Contemporană „Fluturi – de la abstract la figurativ”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Concursul Naţional de Pictură Contemporană se află la cea de-a VII-a ediţie. Tema concursului din acest an este „Fluturi – de la abstract la figurativ”.

Potrivit informaţiilor transmise de Consiliul Judeţean Cluj, fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu maxim două lucrări, a căror dimensiune se încadrează în minim 30/40 cm şi maxim 50/70 cm, gata pregătite pentru expoziţie. Pe spatele fiecărei lucrări se va trece citeţ nume, prenume, vârsta, instituţia pe care o reprezintă, dacă este cazul, localitatea, anul de studiu şi titlul lucrării. Tehnicile admise sunt: ulei, acrilic, tempera, guache, acuarela pe suport de pânză, carton, hârtie, hârtie sau carton pânzat, iar data limită de trimitere a lucrărilor este 19 mai 2017.

Adresa la care se vor expedia lucrările este: Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, str. Fabricii de Zahăr, nr. 51, cod 400624. Vernisarea expoziţiei va avea loc în data de 25 mai 2017 la Galeria „Chipurile Clujului”, str. Fabricii de Zahăr nr. 51, urmând ca jurizarea lucrărilor să aibă loc în data de 4 iunie 2017.

Lucrările premiate – premiile I, II şi III – vor rămâne în patrimoniul Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda”, Cluj-Napoca, premiile constând în importante albume de artă. Premianţii se vor putea înscrie la Şcoala Populară fără a mai da examen de admitere.

Lucrările nu vor fi acceptate în concurs şi nu vor putea fi returnate dacă pe spatele acestora nu este trecut ceea ce s-a specificat şi dacă nu este ataşată fişa de participare completată. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0755807361, expert clasă pictură Goila Cristian.

Organizatorul competiţiei este Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituţie de cultură care funcţioneaza în subordinea Consiliului Judeţean Cluj. Prin acest demers se urmăreşte descoperirea şi promovarea tinerelor talente în domeniul artelor plastice. Vârsta minimă acceptată pentru înscriere este de 11 ani împliniţi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x