AudioEvenimente

Damian Drăghici lansează „The Gypsy Cuban Project” alături de artista cubaneză Omara Portuondo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Damian Drăghici revine pe 25 aprilie la Sala Palatului, alături de faimoasa cântăreaţă de origine cubaneză, Omara Portuondo. Artistul îi va surprinde încă o dată pe admiratorii săi cu un nou proiect muzical, plin de originalitate, prezentat sub titulatura „The Gypsy Cuban Project”.

Una dintre surprizele de proporţii va fi cu certitudine piesa de rezistenţă de pe album, intitulată „Serenata en Batanga”, interpretată într-o manieră inedită de Damian Drăghici, la nai, în duet cu Omara Portuondo.În vara lui 2016, Damian Drăghici decide să plece într-o călătorie itinerantă în Cuba, în căutarea legăturilor dintre cultura romă, gypsy şi cea afro-cubaneză, căutare ce urma a fi materializată prin înregistrarea albumului „The Gypsy Cuban Project”, un album de world music, care îmbină într-un mod absolut inedit cele două vechi culturi. Piese ca Şaraiman, Ileană, Ileană sau Chan Chan capătă astfel sunete noi, gitano-cubaneze, nemaiauzite până acum. Noul proiect muzical a fost creat, produs şi coordonat în întregime de Damian Drăghici. Producătorii generali sunt Universal Music Romania şi Gypsy Productions România, iar producătorii executivi sunt Damian Drăghici, Paula Rosenberg şi Toby Gough. Înregistrările au avut loc în celebrele Abdala Studios din Havana, Cuba, în iulie 2016. Albumul va fi lansat şi va fi pus în vânzare pe 25 aprilie 2017, în cadrul concertului de la Sala Palatului.

Diva Buena Vista Social Club, supranumită şi „Edith Piaf a Cubei” sau „Păpuşa de ciocolată” deţine un premiu Grammy şi este ambasador artistic al tării sale. Din luna octombrie 2016, Omara Portuondo celebrează muzica şi viaţa în cadrul unui turneu amplu în jurul lumii, evoluând pe marile scene alături de band-ul său dar şi de nenumăraţi invitaţi speciali. Omara Portuondo cântă fără încetare de la vârsta de 15 ani; este o cântăreaţă legendară , a cărei voce reflectă o viaţă lungă, plină de creativitate, pasiune şi talent înnăscut pentru muzică. Se află pe scenă de peste 70 de ani, iar în timp ce revoluţii şi războaie au cutremurat globul, Omara Portuondo a continuat să cucerească lumea cu vocea sa caldă şi cu charm-ul de neegalat.

Biletele pentru spectacolul din 25 aprilie sunt disponibile la preţuri cuprinse între 65 – 300 lei şi pot fi achiziţionate atât de la casa de bilete a Sălii Palatului, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, magazinele Diverta, agenţiile TUI Travel Center sau Eurolines cât şi online de pe www.ticketnet.ro, www.iabilet.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro sau www.eventim.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x