Lifestyle

Film – Power Rangers – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Supereroii sunt personajele care au luat locul creaturilor fantastice din basmele de demult. În locul unor zmei înfricoşători, în poveştile moderne regăsim personaje cu puteri supranaturale care, dintr-un motiv sau altul, au devenit răi. Făt-Frumos sau alte personaje care simbolizează binele au fost înlocuiţi cu persoanele simple, bune, care prin întâmplări ale sorţii au ajuns să aibă puteri supranaturale, pe care ulterior le pun în orice împrejurare în folosul oamenilor pe care îi protejează de forţele malefice.

Într-o nouă ecranizare marca Hollywood, adolescenţii Dacre Montgomery, Naomi Scott, RJ Cyler, Ludi Lin şi Becky G. îi întruchipează pe noii supereroi, alături de Elizabeth Banks, Bryan Cranston, în regia lui Dean Israelite.


sursa video: youtube

Power Rangers este un film de acţiune, ştiinţă şi imaginaţie, aventuri. Filmul aduce în prim plan adolescenţi supereroi. Toată povestea, de la început până la sfârşit, este una clasică. Având ca personaje principale adolescenţi, povestea pune în prim plan şi problemele cu care se confruntă tinerii, în special cei rebeli. Chiar dacă supereroii se descurcă în general singuri, în Power Rangers accentul se pune pe echipă, pe forţa dată de unirea puterilor, pe rolul pe care fiecare trebuie să şi-l asume pentru a face faţă răului. Personajul negativ care trebuie învins este întruchipat de un personaj fantastic, care la fel ca în orice film de acest gen, doreşte anihilarea omenirii. Binele şi răul sunt două idei foarte clar delimitate în acest film, fiecare îşi duce la îndeplinire rolul conform cerinţelor standard.

Având în vedere natura forţelor care se confruntă în această ecranizare, efectele speciale sunt o parte foarte importantă din film. Scene pline de culoare şi iz de joc video sunt prezente la tot pasul. Efectele sunt foarte bine realizate şi destul de numeroase. Pentru un film cu o poveste clasică, acesta este un aspect foarte important, care ridică calitatea filmului.

Acţiunea este dozată bine până aproape la final. Scenele de dialog decente, clasice dar pe alocuri distractive, sunt bine înlănţuite cu cele de luptă sau aventuri. Partea de la final în schimb, este una care aduce acţiunea la cote maxime pentru un timp îndelungat. Poate fi interesant pentru un public obişnuit cu jocurile video în care lupta cu un boss final durează mai mult, dar în acest caz, după o vreme, poate să ajungă să plictisească.

Actorii care au fost aleşi să dea viaţă supereroilor îşi duc sarcina la îndeplinire decent. Rolurile de adolescenţi rebeli sunt destul de predictibile şi nu aduc nimic nou. Având în vedere scopul final, acela de a realiza o uniune între ei, pentru a putea învinge forţele răului, scenariul şi interpretarea sunt realizate parcă după o reţetă.

Power Rangers este un film care nu merită văzut de cei care sunt obişnuiţi cu filmele de acest gen. Este o poveste prea clasică, urmăreşte foarte precis o tipologie, nu aduce spectacol, în afara efectelor speciale. Pentru publicul foarte tânăr, care nu a mai văzut astfel de filme, poate fi o experienţă inedită şi distractivă.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x