Trafic record de pasageri şi mărfuri pe aeroportul clujean

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Trafic record pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, la începutul lui 2017. În primele trei luni ale anului, traficul de pasageri şi de mărfuri a înregistrat creşteri substanţiale.

Conform informaţiilor transmise de Consiliul Judeţean Cluj, în primele trei luni ale anului, traficul de pasageri a crescut cu aproape 60% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, o creştere semnificativă a traficului pe aeroportul clujean s-a înregistrat şi la transportul de marfă, datele indicând o creştere de aproape 80% faţă de 2016.

„Este un rezultat care sunt convins că nu mai surprinde pe nimeni. Fondurile semnificative pe care le-am investit constant în ultima perioadă în modernizarea şi extinderea aeroportului clujean au făcut ca acesta să îşi consolideze statutul de cel mai important nod aeroportuar din regiune, al doilea ca mărime al ţării şi cel mai mare dintre aeroporturile administrate de autorităţile locale” a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

În lunile ianuarie, februarie şi martie 2017 au fost înregistraţi 516.953 de pasageri, faţă de 324.096 în trimestrul I din 2016. Pentru anul 2017 se estimează un trafic de pasageri cuprins între 2.7 şi 3 milioane, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj fiind al doilea din ţară din punct de vedere al pasagerilor transportaţi, după Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x