De interesŞtiri

Milioane de lei pentru lucrări de reparaţii şi investiţii în spitalele clujene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Spitalele clujene vor beneficia de o sumă de aproape cinci milioane de lei pentru realizarea unor lucrări de reparaţii şi investiţii.

● Cea mai mare sumă pe care urmează să o primească o unitate medicală în anul 2017, de la Consiliul Judeţean Cluj, respectiv 1.150.000 de lei, este Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. Banii vor fi folosiţi pentru finanţarea lucrărilor de reparaţii capitale şi modernizarea farmaciei, extinderea şi modernizarea laboratoarelor de analize medicale, modernizarea cabinetelor medicale din Ambulatoriul Integrat de pe Calea Moţilor, asistenţă tehnică precum şi achiziţionarea unui aparat de ecografie. Conform informaţiilor transmise de Consiliul Judeţean cluj, în cursul acestei luni s-au încheiat deja lucrările de reparaţii capitale şi de modernizare a farmaciei, lucrări care au vizat, în principal, înlocuirea tâmplăriei, a instalaţiilor electrice şi sanitare, precum şi crearea unor noi circuite şi a unor compartimente, potrivit celor mai riguroase normative în vigoare. De asemenea, au fost executate lucrări de reparaţii pentru refacerea şi modernizarea finisajelor interioare la pereţi, tavane, pardoseli, dar şi operaţiuni de înlocuire a corpurilor de iluminat. Valoarea totală a investiţiilor recent finalizate se ridică la 260.000 de lei, resursele financiare fiind alocate exclusiv din bugetul Consiliului Judeţean Cluj.

Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii are prevăzută suma de 975.000 de lei, aceasta urmând a fi folosită pentru finanţarea dotării cu un aparat de rezonanţă magnetică nucleară.

Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” urmează a-i fi alocaţi 887.000 de lei pentru decontarea asistenţei tehnice şi realizarea lucrărilor de reabilitare şi amenajări interioare la clădirea principală a Secţiei de Pneumologie TBC Săvădisla, precum şi pentru dotarea spitalului cu un computer tomograf.

● În ceea ce priveşte o a patra unitate medicală aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean, finanţarea în cuantum de 800.000 de lei pentru Spitalul de Boli Psihice Cronice Borşa vizează suportarea costurilor pe care le presupune construirea noului Pavilion, structurat pe patru nivele, inclusiv serviciile de asistenţă tehnică şi proiectare.

● Totodată, în ceea ce priveşte finanţarea spitalelor publice al căror management nu a fost preluat de către Consiliul Judeţean Cluj în anul 2009, Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” urmează a-i fi alocaţi 500.000 de lei pentru achiziţia unui aparat digital de radiodiagnostic fix mobil, precum şi pentru reparaţii curente la Secţia de Cardiologie nr. II.

● Suma de 390.000 de lei urmează a fi destinaţi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, pentru lucrări de reparaţii la acoperişul clădirii administrative, la atelierul mecanic, de tâmplărie şi electric, la terase şi centrala termică.

● Nu în ultimul rând, 250.000 de lei urmează a fi alocaţi de Consiliul Judeţean Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” în vederea dotării sălii de operaţii a Secţiei de Urologie şi dezvoltării terapiei minim invazive a litiazei reno-ureterale.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x