De interesŞtiri

Exportul paralel de vaccinuri va fi suspendat

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pentru asigurarea necesarului de doze pentru imunizarea copiilor, exportul paralel de vaccinuri va fi suspendat.

Ministerul Sănătăţii a început procedurile în acest sens, prin notificarea Comisiei Europene (un pas necesar, deoarece limitarea exporturilor poate fi considerată o îngrădire a liberei circulaţii a mărfurilor în spaţiul Uniunii Europene). Măsura luată acum de Ministerul Sănătăţii este justificată din motive de sănătate publică. În paralel cu această măsură, reprezentanţii ministerului au solicitat Agenţiei Naţionale a Medicamentului să notifice distribuitorii de medicamente în legătură cu această decizie, iar dozele de vaccin împotriva rujeolei au fost deja blocate în depozite.

De asemenea, este în curs de finalizare procedura de achiziţie de urgenţă a vaccinului împotriva rujeolei. Vor fi achiziţionate 109.000 de doze. Ministerul Sănătăţii mai informează că a finalizat procedurile pentru achiziţionarea vaccinului tetravalent şi hexavalent şi a început distribuţia lor în ţară.

Legea vaccinării, care este acum în dezbatere publică, va rezolva problema stocurilor de vaccin. Actul normativ va impune Ministerului Sănătăţii asigurarea în depozitul naţional a unui stoc de rezervă de vaccinuri şi consumabilele aferente cel puţin egal cu necesarul anual cu termen de valabilitate de minim 18 luni.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x