Andrea Bocelli va avea alături de el invitaţi de marcă, în concertele din România

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Marele tenor Andrea Bocelli, care va susţine anul acesta 2 concerte extraordinare în România, primul în Bucureşti, în 22 iunie, iar al doilea la Cluj-Napoca, în 25 iunie, va avea invitaţi de marcă alături de el. Artişti consacraţi pe marile scene ale lumii vor fi alături de îndrăgitul artist, completând show-ul, care se anunţă a fi mai mult decât grandios.

Printre invitaţii aşteptaţi şi confirmaţi se numără Andrea Griminelli, unul dintre cei mai mari flautişti ai momentului. De-a lungul carierei sale, Andrea Griminelli a susţinut concerte în toată lumea, având turnee în Europa, SUA, Japonia şi America de Sud. În anul 1989 câştigă premiul Grammy pentru albumul „Live în Modena, Piazza Grande”. A avut numeroase colaborări cu artişti de renume precum: Pretre, Giulini, Mehta, Norrington, Krivine, Bashmet, Luisada, Sutherland, Bonynge, Rampal, Rojdestvenski, Levine, Lu-Ja, Ughi, Sado şi Semkov, Andrea Bocelli, Elton John, James Taylor, Sting, Branford Marsalis şi Ian Anderson de la Jethro Tull.

Ilaria Della Bidia este al doilea nume important, care va urca pe scenă alături de legendarul tenor. Studiu, pasiune şi iubire, acestea sunt cuvintele cheie care o reprezintă pe Ilaria Della Bidia, o artistă sinceră, versatilă, un spirit ce transmite multă energie şi emoţie. Iubirea ei pentru muzică nu are limite, astfel că Ilaria reuşeşte într-o carieră de aproape 15 ani să pună în scenă peste 2000 de concerte în Italia şi în toată lumea, având colaborări cu artişti celebri, actori şi dansatori. Printre cei mai renumiţi artişti cu care a colaborat de-a lungul timpului îi amintim pe Maestrul Andrea Bocelli, Lionel Richie, John Legend, Sophia Loren, Reba McEntinre, Ronnie Dunn, Leona Lewis şi mulţi alţii.


Elisa Balbo, protagonista unor opere celebre de Verdi şi Puccini, a cântat în gale prestigioase de operă, pe cele mai mari scene ale lumii, alături de dirijori celebri, printre care şi Riccardo Muti. A cântat pe scene importante, precum Teatro dell’Opera din Roma, Teatro La Fenice din Venezia, Arena din Verona, Teatro Filarmonico din Verona, Ravenna Festival, Teatro Comunale din Modena, Teatro del Giglio di Lucca, Wiener Konzerthaus şi Grand Theatre Rubinstein Rimsij-Korsakov din Saint Petersburg.

A patra prezenţă internaţională, care i se va alătura lui Andrea Bocelli, este Elizabeth Sombart, o pianistă de origine franceză, născută la Strasbourg, care a avut numeroase colaborări cu artişti ca Augustin Dumay (vioară), Patrick Gallois (flaut), Lluis Claret (violoncel) şi Akiko Nakajima (soprană). A concertat alături de Orchestra Naţională din Lille, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg, Orchestra Academiei Bruckner din München şi Orchestra Filarmonicii Regale din Londra. În 2006, Elizabeth Sombart a fost ridicată la rangul de Cavaler al Ordinului Naţional de Merit pentru întreaga activitate, iar din 2008 este Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor pentru cariera sa artistică. În paralel cu activitatea de solist, în 1998 Elizabeth Sombart creează în Elveţia Fundaţia Résonnance, care este prezentă în 6 ţări şi oferă cursuri de muzică clasică gratuite tinerilor talentaţi. Filiala din România îşi desfăşoară activitatea din 2013 în Bucureşti.

„Nume sonore, nume care au văzut şi au cunoscut cele mai mari scene ale lumii, ajung anul acesta şi în România, să se îndrăgostească iremediabil de publicul nostru. Un public care ştie şi apreciază calitatea şi bunul gust. Nu uitati să bifaţi în calendar: 22 şi 25 Iunie! Andrea Bocelli şi invitaţii săi te-aşteaptă. Nici nu contează din ce parte a ţării vii. Important este să fii acolo. De restul se ocupă ei. Iar surprizele nu se opresc aici.” a declarat Cristian Petică, Director Executiv Quantum Media.

Biletele pot fi achiziţionate online pe www.eventim.ro şi în format fizic din magazinele şi librăriile partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cartureşti şi Humanitas, benzinariile OMV şi supermarket-urile Carrefour.

Evenimentul este organizat de Quantum Media, în parteneriat cu Telekom România.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x