De interesŞtiri

Acţiune de dezinsecţie la Cluj, pe domeniul public şi privat

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În perioada 5 – 31 mai 2017, între orele 21:00 – 06:00, Primăria Cluj-Napoca va efectua o nouă acţiune de dezinsecţie pe domeniul public şi privat.

Perioada stabilită iniţial va fi decalată sau se va prelungi în cazul unor condiţii meteorologice nefavorabile.
Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spaţii deschise ale persoanelor fizice şi juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze tratamente de dezinsecţie în subsoluri, casa scării de la blocuri, depozite de anvelope uzate etc. în această perioadă.

Primăria Cluj-Napoca anunţă că produsele folosite în acţiunea de dezinsecţie sunt K”OTHRINE PROFI EC 250, substanţă pentru combaterea adulţilor, inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika, şi VECTOBAC WG – produs insecticid special conceput pentru combaterea ţânţarilor aflaţi în stadiul de larvă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătăţii – Comisia Naţională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn respectiv Xi de toxicitate şi se regăsesc în Registrul Naţional al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană. În caz de ingerare accidentală, antidotul este vitamina K1 şi se găseşte la Spitalul de Urgenţă Cluj.

Acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale: Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităţilor (republicată); Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei; Regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciului public de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie din municipiul Cluj-Napoca, aprobat prin HCL nr. 350/2015.

Activitatea de dezinsecţie este realizată de firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L., conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie încheiat cu municipiul Cluj-Napoca.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x