Lifestyle

Film – Obsesia trecutului – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Problemele de cuplu reprezintă un subiect frecvent abordat în filme. Gelozia şi posesivitatea manifestată excesiv de unul dintre cei doi implicaţi în relaţia de cuplu poate duce la o multitudine de situaţii, care mai de care mai conflictuale, triste sau violente.

Iubirea transformată în obsesie este subiectul noii ecranizări regizată de Denise Di Novi. În rolurile principale îi regăsim pe Rosario Dawson, Katherine Heigl şi Geoff Stults.


sursa video: youtube

Unforgettable (Obsesia trecutului) este un thriller, o dramă a condiţiei umane supusă celei mai josnice forme de iubire, manifestată prin gelozie şi posesivitate bolnăvicioasă. Cu toate că filmul are ca substrat sentimente puternice, indiferent de motivaţia lor, acest aspect nu reiese din felul în care sunt redate interacţiunile dintre personaje. Majoritatea celor din poveste par desprinşi unii de alţii, ducând în acest fel la o anumită neînţelegere a profunzimii poveştii, care poate fi înţeleasă la nivel uman, dar nu reiese din felul în care este prezentată povestea. Lumea celor care încearcă să treacă peste evenimente din trecut şi să-şi construiască o viaţă nouă este redată aici într-un mod anost, fără să transmită cu adevărat ceva publicului. Senzaţia de thriller care ar trebui să predomine sau măcar să se facă simţită pe alocuri, lipseşte. Două sau trei scene au potenţial de thriller, pare că urmează să se întâmple ceva interesant, dar lasă audienţa în aşteptare, nu duc până la urmă la nimic.

Senzaţia de thriller apare şi prin filmarea din alt punct de vedere. Acest moment este unul mai special, interesant, dar durează foarte puţin şi nu este reluat în alte scene. Imaginea este una care pare luată dintr-un serial TV, unde timpul dintre momentul în care începe o acţiune şi până la relevarea deznodământului poate să dureze o veşnicie.

Actorii din rolurile principale arată bine pentru caracterele alese, îşi fac treaba decent, dar nu au parte de momente de strălucire. Cuvântul care poate să exprime cel mai bine felul în care sunt dezvoltate personajele şi povestea este superficial. Niciun pic de profunzime nu răzbate dincolo de ecran. Este foarte greu pentru public să simtă empatie pentru pentru ceea ce se petrece în viaţa personajelor, după felul în care este realizată povestea.

Unforgettable (Obsesia trecutului) nu este neapărat un film rău, dar nici un film care să merite o vizită la cinema.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x