De interesŞtiri

Lucrări de întreţinere şi asfaltare pe drumurile judeţene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În săptămâna de lucru 2 – 5 mai au fost începute lucrări de întreţinere şi reparaţii pe mai multe tronsoane ale drumurilor judeţene. De asemenea, au fost continuate şi lucrările de asfaltare pe anumite porţiuni de drum judeţean.

● Marţi, 2 mai, a fost anunţată începerea lucrărilor de întreţinere pe drumul judeţean 103L Râşca – Mănăstireni, pe un sector de drum în lungime de 7.5 kilometri, cuprins între poziţiile kilometrice 0+000 şi 7+500.
Lucrările de întreţinere constau în frezarea asfaltului, tratarea cu emulsie a plombelor, plombări, burduşiri şi şanţuri, urmând ca după finalizarea acestora să se execute şi alte tipuri de lucrări pregătitoare în vederea aşternerii de covor asfaltic pe anumite sectoare de drum.

● Drumul judeţean DJ 109E Viile Dejului – Vad a intrat în reparaţii, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj.
Astfel, zilele trecute au fost continuate lucrările de aşternere de covor asfaltic pe mai multe sectoare de drum din tronsonul cuprins între kilometrul 1+700 şi kilometrul 8+900. În acelaşi timp, au fost executate şi alte lucrări de întreţinere şi reparaţii ale drumului constând, în principal, în plombări şi burduşiri.

● Noi lucrări de investiţii au fost demarate joi, 4 mai, pe drumul judeţean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Margău – Scrind – Frăsinet.
După ce au fost executate în prealabil, pe anumite tronsoane de drum, lucrări constând în şanturi betonate, montarea de podeţe tubulare şi lucrări pregătitoare în vederea asfaltării, în această perioadă se execută lucrări de aşternere de covor asfaltic care vizează un sector de drum cuprins între poziţiile kilometrice 51 şi 53 şi lucrări de reabilitare a podului aflat la poziţia kilometrică 53+300. Fiind vorba despre lucrări complexe, în profunzimea drumului, acestea constau în turnarea de covor asfaltic în două straturi, respectiv binder şi strat de uzură, inserţie de material geocompozit antifisură, executarea de şanturi şi acostamente.
Consiliul Judeţean Cluj anunţă că după finalizarea acestui tronson, lucrările de asfaltare vor continua pe sectorul de drum cuprins între poziţiile kilometrice 51 şi 47.
Lucrările de investiţii pe drumul judeţean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Margău – Scrind – Frăsinet se execută în cadrul unui proiect mult mai amplu care vizează modernizarea şi reabilitarea unui sector de drum în lungime de aproximativ 23 de kilometri, mai exact de la kilometrul 36+050 până la kilometrul 59+000, pe unele dintre sectoare lucrările fiind finalizate în cursul anului trecut.

● O nouă serie de lucrări de investiţii au fost demarate pe drumul judeţean DJ 108B Viile Dejului – Bobâlna – limită cu judeţul Sălaj.
În momentul de faţă se află în plină desfăşurare lucrările de aşternere a celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv a celui de uzură, sectorul vizat având o lungime de 22.8 kilometri, de la kilometrul 21+200 până la kilometrul 44+000.
Până în prezent s-a finalizat deja turnarea celui de-al doilea strat de asfalt pe tronsonul cuprins între kilometrul 21+200 (limita cu judeţul Sălaj) şi kilometrul 25+000 şi continuă pe direcţia Viile Dejului (kilometrul 44+000).
De asemenea, în cadrul aceloraşi lucrări de investiţii este vizată şi reabilitarea a cinci poduri, la toate acestea lucrările aflându-se în plină desfăşurare. În acelaşi timp, se realizează şi lucrări la şanţuri şi acostamente. Anterior lucrărilor recent demarate, modernizarea şi reabilitarea drumului judeţean 108B a constat în aşternerea primul strat de asfalt, cel de binder.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x