EvenimenteŞtiri

Câştigătorii maratonului din Făget, eveniment ajuns la ediţia a şasea

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În urmă cu o săptămână avea loc maratonul din Făget. În ciuda vremii nefavorabile, peste 1.000 de concurenţi din peste 15 ţări au participat la cea de-a şasea ediţie a BT Făget MTB Marathon Series & Trail Running powered by Banca Transilvania & Blue Air.

Conform organizatorilor, cel mai tânăr concurent care s-a prezentat la competiţie are 6 ani, iar cel mai în vârstă 81. La traseul lung al competiţiei de amatori, care a măsurat 41 de km, cel mai rapid ciclist adult a fost Sânza Raul (01:57:22), iar la proba feminină, Fodor Elena (03:01:07).

La competiţia de alergare montană, semimaraton, cel mai bun timp la proba masculină a fost obţinut de Crainic Andrei Marius (01:52:30) iar la cea feminină de Botezan Mihaela (02:21:09). Cei 12 km de la proba de cross au fost parcurşi cel mai rapid de către Timiş Gelu Viorel (00:55:03).

Cel mai bun timp înregistrat la traseul scurt de biciclete (30 km) a fost obţinut de către Burţa Roberto (categoria masculin 18 – 29 ani – 01:20:11) iar dintre fete, Bondor Salome a reuşit să termine cursa cu cel mai bun timp (01:49:14).

Competiţiile de copii au fost câştigate de către: Farkas Aron (masculin 6 – 8 ani), Bianca Carcu (feminin 6 – 8 ani), Hămbăşan Dragoş Ştefan (masculin 9 – 10 ani), Posea Silvia (feminin 9 – 10 ani), Hozat Elias George (masculin 11 – 12 ani), Movilă Andra–Lavinia (feminin 11 – 12 ani), Han Andrei (masculin 13 – 14 ani) şi Vezentan Andreea Nicoleta (feminin 13 – 14 ani).

Dintre cele peste 50 de persoane cu dizabilităţi înscrise la competiţia dedicată lor, Puczi Laszlo Barna şi Tulit Rozalia şi-au adjudecat primele locuri la masculin, respectiv feminin.

Lista completă a câştigătorilor o puteţi găsi aici: http://clujulpedaleaza.ro/stage/displayChampionships/3/98/

Conform statisticilor Clujul Pedalează, ciclismul şi alergarea montană rămân un sport preferat de către bărbaţi, doar 15% din numărul total de participanţi fiind femei.

Partenerii instituţionali ai evenimentului au fost: Primăria şi Consiliul Local Cluj, Consiliul Judeţean Cluj, Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmerie, Casa de Cultură a Studenţilor, Salvamont Salvaspeo.

Clujul Pedalează este un club sportiv fondat în 2011, actualmente afiliat Federaţiei Române de Ciclism, care a organizat pentru prima dată, în 2011, primul campionat local de ciclism care se adresa unui public larg, având categorii de vârstă de la 3 la 60 de ani, amatori şi elite, precum şi categoria specială pentru persoane cu dizabilităţi. Până în prezent organizatorii au ridicat ştacheta la peste 100 de competiţii sportive, dintre care cinci campionate naţionale şi patru concursuri internaţionale dar şi alte proiecte care au ca scop promovarea ciclismului ca sport de masă, ca alternativă pentru deplasarea zilnică şi ca stil de viaţă activ şi sănătos. Dintre acestea se pot aminti Maratonul Făgetului, Maratonul Gilău, Maratonul Băişoara, Campionatele Naţionale de Şosea, Micul biciclist şi siguranţa lui, apreciatul Ciclomoş şi Asaltul Dacilor.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x