Lifestyle

Film – The circle – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Reţelele de socializare şi toate cotloanele internetului sunt pline de oameni care-şi publică online toate sentimentele, dorinţele, părerile, evenimentele importante din viaţă. Din dorinţa de a-i face părtaşi pe toţi prietenii virtuali la momente importante din viaţă, mulţi renunţă la intimitate, care nu mai este percepută ca o prioritate. De asemenea, tot mai frecvent, un alt imbold, dorinţa de celebritate, îi poate face pe unii să depăşească limitele bunei cuviinţe şi a firescului. Pe de altă parte însă, mai există şi unii care doresc să-şi trăiască viaţa liniştiţi, departe de toată nebunia şi tumultul vieţii trăite în ochiul public, sub atenta şi de multe ori superficiala privire a internauţilor.

Cele două lumi coexistă şi în noua peliculă SF regizată de James Ponsoldt, avându-i în distribuţie pe Emma Watson, Tom Hanks, Bill Paxton.


sursa video: youtube

The circle este un film de ştiinţă şi imaginaţie, o dramă care se prezintă ca fiind şi thriller. Partea de science fiction este foarte bine transpusă în realitate. Chiar dacă ceea ce se întâmplă în film este o ficţiune, toate evenimentele din film şi tehnologia adusă în prim plan, ca motor al schimbării societăţii, sunt foarte apropiate de realitate. Tot ceea ce se întâmplă în film pare desprins dintr-un moment prezent, sau foarte posibil şi probabil, chiar dacă oarecum exagerat.

Filmul are un tempo destul de scăzut, fiind construit din cadre lungi. Scenele dau timp de răgaz şi introspecţie asupra evenimentelor din film, posibile şi probabile în lumea reală. Felul în care sunt filmate anumite părţi ale peliculei seamănă izbitor cu anumite evenimente organizate în prezent, care încearcă să aducă în faţa publicului poveşti de succes, pentru inspiraţie.

Imaginile care au fost surprinse de camerele de filmat ale operatorilor reflectă realitatea, lumea din prezent, fără prea mari adaosuri. Elementul de ştiinţă şi imaginaţie este reprezentat doar de câteva idei noi, nimic spectaculos la nivel de tehnologie, dar extraordinar la nivel de societate. Lumea formată din cei care se încadrează perfect în sistem şi a celor care vor să evite cu price preţ încălcarea intimităţii este redată destul de succint, dar acceptabil pentru a înţelege mesajul.

The circle nu este un film cu multă acţiune. Cea care este, rupe puţin din monotonie, dar nu reuşeşte niciun moment să ducă spectacolul la starea de thriller. Momentele de maximă intensitate nu sunt suficient exploatate, nu reuşesc să stârnească suficient publicul privitor.

Actorii aleşi, cel puţin doi dintre ei, sunt printre cele mai mari staruri de la Hollywood, ajunşi la această titulatură datorită talentului lor incontestabil şi a succesului avut de-a lungul timpului. Emma Watson demonstrează încă o dată că este un orator strălucit, că ştie să capteze atenţia şi să iasă în evidenţă. Cu toate acestea, cu toate atuurile de partea ei, în acest film a rămas doar un caracter ambiguu. Povestea a fost ţesută de un croitor mai puţin priceput pe alocuri, care nu a reuşi să aducă în forma cea mai bună materia primă.

Chiar dacă nu este un film foarte bun, merită văzut de toţi cei care apreciază genul science-fiction. The circle este un film la care putem să ne imaginăm cu uşurinţă cum am putea ajunge în respectiva situaţie. Ideile vehiculate în film sunt interesante şi merită o privire mai atentă.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x