De interes

Lucrări de asfaltare finalizate şi noi drumuri judeţene în proces de modernizare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe parcursul săptămânii de lucru care s-a încheiat, lucrări de asfaltare a unor tronsoane de drum judeţean au fost terminate. Consiliul Judeţean Cluj anunţă şi începerea lucrărilor de investiţii pe alte porţiuni de drum judeţean.

Au fost finalizate lucrările de aşternere de covor asfaltic derulate pe drumul judeţean DJ 109E Viile Dejului – Cetan – Vad, pe tronsonul de drum cuprins între kilometrul 1+700 şi kilometrul 8+900.
Anterior lucrărilor de asfaltare, au fost executate şi alte lucrări de întreţinere şi reparaţii ale drumului constând în plombări, burduşiri şi tăieri de acostamente. În perioada următoare, lucrările vor continua cu realizarea de şanturi, acostamente şi defrişări de vegetaţie şi arbori aflaţi în vecinătatea căii de rulare.

Începe modernizarea şi reabilitarea drumului judeţean 107L Petreştii de Jos – Lita.
Lucrările de reabilitare şi modernizare vizează un tronson în lungime de 16.05 kilometri, de la kilometrul 14+900 pana la kilometrul 30+950 şi vor consta într-o serie de operaţiuni complexe, în profunzimea drumului, care se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi, respectiv binder şi strat de uzură. Totodată, lucrările de modernizare vor presupune construirea a două poduri noi şi reabilitarea unuia deja aflat în exploatare precum şi realizarea de şanturi şi acostamente. În acest sens, în zilele care urmează se vor executa lucrări pregătitoare în vederea asigurării frontului de lucru, aşternere de material pietros şi plombări.

Lucrări de asfaltare au fost demarate pe drumul judeţ›ean 109D Gherla – Nicula – Săcălaia – Sic.
Aş™ternerea de covor asfaltic se desf㺙oară pe tronsoanele acestui drum cuprinse între kilometrul 0+000 şi kilometrul 4+080 şi, respectiv, între kilometrul 4+780 şi kilometrul 7+000. Până în acest moment, a fost deja asfaltat un sector de drum în lungime de 2.61 de kilometri, între kilometrul 1+470 şi kilometrul 4+080. În paralel cu aceste lucrări ş™i cu cele care urmează să se execute pe sectoarele de drum vizate, sunt prevăzute ş™i lucrări de întreţinere constând în plombări cu emulsie bituminoasă prin stropiri succesive, plombări cu beton asfaltic, reprofilarea de drum cu cilindrare cu adaos de piatră spartă, acostamente, burduş™iri, curăţ›area şanţ›urilor ş™i a rigolelor, precum şi curăţarea ş™i desfundarea podeţ›elor.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x