Revolve Dance Festival – hub internaţional de workshop-uri coregrafice în capitală

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Revolve Dance Festival, primul festival pentru perfecţionarea viitorilor profesionişti şi profesorilor din lumea baletului şi dansului contemporan, se va desfăşura în perioada 18 – 25 iunie 2017, în Bucureşti.

Evenimentul este primul din România ce lansează oportunitatea de a crea un hub internaţional de workshop-uri coregrafice, adresat atât tinerilor dansatori profesionişti cât şi profesorilor din domeniul baletului şi dansului contemporan, sub îndrumarea a doi dintre cei mai renumiţi profesori internaţionali de balet profesionist din Rusia precum şi a numeroşi invitaţi speciali, profesori, coregrafi şi dansatori de notorietate din România şi Franţa.


Anastasia Dunets

Evenimentul, organizat de Asis Mapamond, produs de Revolver şi Homemade Stuff, se adresează atât publicului tânăr cu vârsta cuprinsă între 10 şi 19+ ani ce îmbrăţişează dansul ca o viitoare profesie, elevi ai şcolilor de dans din România şi din ţările învecinate, precum Bulgaria şi Moldova, cât şi profesorilor acestora. Pentru cadrele didactice, reprezintă o şansă în plus de a se alinia la standardele de predare ale şcolilor renumite, cu metode de lucru acreditate în întreaga lume, faimoase pentru rezultatele ce au revoluţionat, la vremea lor, lumea baletului sau dansului contemporan. Astfel, profesorii au şansa de a aprofunda noi tehnici şi de a obţine o diplomă de recunoaştere din partea marilor maeştri internaţionali.

Misiunea organizatorilor este aceea de a susţine, promova şi dezvolta arta coregrafică, de a identifica şi sprijini talentele autentice născute pentru dans. Revolve Dance Festival este, aşadar, mai mult decât un festival, este un mediu în care tinerii văd şi sunt văzuţi, în care au oportunitatea de a întâlni personalităţi mondiale ale dansului, de a lucra cu acestea şi de a fi evaluaţi de acestea.


Gigi Căciuleanu

Revolve Dance Festival este un eveniment prioritar şi promite să devină un eveniment anual cu tradiţie, un stimul eficient în pregătirea şi perfecţionarea tinerelor valori naţionale şi a profesorilor şcolilor atât din România cât şi din ţările Europei de Est. În luna iunie, iubitorii de artă coregrafică vor avea acces facil la cursuri susţinute de nume importante ale prestigioasei Academii de Balet Vaganova, cea mai veche şcoală de balet din Rusia. Practic, valorile care au creat renume şcolior, ce au format şi revoluţionat baletul şi dansul modern, devin misiunea Revolve Dance Festival, căpătând contur numai prin intermediul maeştrilor ce le reprezintă în acest festival. Asis Mapamond îşi propune ca în fiecare an, la fiecare ediţie, să invite astfel de nume valoroase care să contribuie la o educaţie de elită a tinerilor dansatori, care să devină, la rândul lor, o sursă de inspiraţie pentru ceilalţi, formând astfel generaţii valoroase de dansatori şi un renume al Şcolii Româneşti de Dans, oriunde în lume.

La ediţia din acest an, mari maeştri în domeniu, s-au alăturat iniţiativei organizatorilor: Anastasia Dunets şi Stanislav Belyaevsky, profesori internaţionali invitaţi, specializaţi în pedagogie la cea mai importantă şcoală de balet din lume, Agrippina Vaganova din Sankt Petersburg, cel mai valoros dansator şi coregraf român al ultimelor decenii, Gigi Căciuleanu, Pascal Allio (profesor şi coregraf în cadrul Studioului Naţional de Dans Contemporan din Paris), Corina Dumitrescu (prim-balerină a Operei Naţionale Române Bucureşti), Ioana Marchidan şi Arcadie Rusu (coregrafii şi fondatorii Centrului Independent Coregrafic Linotip).


Stanislav Belyaevsky

Cursurile se vor de desfăşura în perioada 19 – 25 iunie şi vor fi găzduite de Palatul Universul (Strada Actor Ion Brezoianu nr. 23 – 25), o locaţie modernizată, amplasată în centrul Bucureştiului, ce va pune la dispoziţia participanţilor trei săli de dans care vor funcţiona în paralel, două dintre acestea fiind Linotip Dance şi Apollo 111.

Cele şapte zile de pregătire intensă, de creaţie şi de descoperire, se vor încheia cu emoţia unui spectacol de gală în cadrul căruia vor evolua cursanţii Revolve Dance Festival, alături de dansatori consacraţi. Înscrierile sunt deschise în perioada 19.05.2017 – 17.06.2017.

Pentru mai multe detalii privind regulamentul şi condiţiile de participare, persoanele interesate pot să acceseze website-ul festivalului www.revolvedance.ro sau pagina de Facebook Revolve Dance. Pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/274410042968883/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x