De interesŞtiri

Latura de vest a Pieţei Unirii a devenit pietonală

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pietonalizarea laturii de vest a Pieţei Unirii, începută în 20 februarie 2017, a fost finalizată.

Lucrările de modernizare din Piaţa Unirii s-au încheiat pe 20 mai 2017, a anunţat Primăria Cluj-Napoca. Latura de vest a pieţei din punctul zero al oraşului a devenit astfel zonă pietonală (cu acces auto ocazional pentru aprovizionare), pe o lungime de 196 ml.

Suprafaţa aproximativă modernizată este de 12.000 mp, în lungime totală de 725 ml. În timpul lucrărilor de pietonalizare au fost plantaţi 11 copaci şi amplasaţi 34 de stâlpi de iluminat public şi ornamentali. Valoarea lucrărilor este de 1.428.000 lei + TVA.

Amenajarea Pieţei Unirii face parte dintr-un proiect mai larg şi complex în cadrul amenajării zonei pietonale în centrul oraşului, care a fost gândit şi proiectat unitar, dar a fost executat până acum doar parţial: Faza 1 – Bulevardul Eroilor, Faza 2 / Etapa 1 – „insula” mijlocie a Pieţei Unirii. Proiectul pentru amenajarea zonei pietonale a fost selectat printr-un concurs de soluţii în două faze, organizat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul OART, în anul 2006.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x