Film – Prizoniere de vacanţă – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vacanţă, mare, soare, linişte şi pace, iată câteva dintre ingredientele care fac parte din cerinţele unei vacanţe reuşite pentru o parte a turiştilor. Distracţie la maxim, oameni noi, senzaţii tari şi imprevizibil, sunt în schimb cerinţele unei vacanţe reuşite pentru o altă categorie de turişti, mai aventuroşi, care doresc să evadeze din rutină. Când cele două lumi se întâlnesc în acelaşi sejur, situaţii conflictuale pot să apară, dar se poate şi să aibă loc un schimb special, să deschidă noi orizonturi pentru toţi cei implicaţi.

În noua ecranizare care rulează în prezent pe marile ecrane, cu Amy Schumer şi Goldie Hawn în rolurile principale, o situaţie de viaţă şi de vacanţă inedite sunt relatate publicului, într-o manieră care se vrea comică. În alte roluri îi regăsim pe Wanda Sykes, Joan Cusack, Tom Bateman, Randall Park, Ike Barinholtz. Regia este semnată de Jonathan Levine.


sursa video: youtube

Snatched (Prizoniere de vacanţă) este un film de comedie şi aventură. Deşi este realizat în zone exotice, foarte ofertante din punct de vedere al imaginilor care ar putea fi redate, se pare că realizatorii nu au profitat la maxim de acest avantaj. Cadrele sunt prea strânse uneori pe suprafaţa din apropierea personajelor, în zone care ar putea fi exploatate şi din punct de vedere al imaginii şi al spectaculozităţii. Unul dintre elementele care pare că lipseşte din film este tocmai localizarea. Nimic spectaculos sau cu adevărat specific locaţiilor exotice nu răzbate dincolo de pânza marelui ecran.

Acţiunea şi comedia se împletesc pe tot parcursul filmului, dar nu neapărat într-un mod fericit. Sunt câteva scene în care trecerea de la filmul de comedie la cel de acţiune se face brusc şi fără prea mare coerenţă. Sunt aspecte ale filmului din care nu se poate deduce clar dacă filmul vrea de fapt să distreze sau să sperie. Momentele de comedie reuşite nu sunt multe şi nici foarte reuşite. De cele mai multe ori, se pare că realizatorii au considerat adecvate şi de maxim impact pentru momentele de comedie anumite scene scârboase, care n-au cum să distreze un public pregătit de comedie. Partea de aventură este destul de superficial tratată dar are potenţial. Din păcate, scenele prea seci care reuşesc să sperie sau să scârbească fac din film unul de slabă calitate.

Actriţele din rolurile principale şi-au făcut treaba decent. Deşi amândouă sunt talentate, acest fapt nu are cum să fie evident în acest film. Scenele lor de comedie sunt duse prea departe, se vede clar încercarea de a smulge un hohot de râs pe nimic, pe gesturi exagerate sau pe faze care sunt în cel mai bun caz greţoase.

Evenimentele par tratate cu superficialitate, fapt care duce la un rezultat final de slabă calitate. Partea de aventură avea potenţial, dar a fost prea slab dezvoltată, în timp ce partea de comedie a fost exagerată, fiind vizibil excesul de zel pentru exacerbarea unor situaţii simple, care din comice cum ar fi trebuit să fie devin ridicole.

Snatched (Prizoniere de vacanţă) este un film care nu merită văzut.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x