Lucrări de întreţinere şi reparaţii pe drumurile judeţene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lucrări de întreţinere şi modernizare au fost începute în săptămâna de lucru 22 – 26 mai, pe mai multe tronsoane de drum judeţean. Astfel, în cadrul programului care vizează modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere a judeţului Cluj, forul administrativ judeţean a anunţat demararea lucrărilor de asfaltare pe următoarele porţiuni de drum:

● Lucrări de întreţinere şi reparaţii au fost demarate pe drumul judeţean 103L Râşca – Mănăstireni.
Lucrările de întreţinere şi reparaţii între Râşca şi Mănăstireni vizează un sector de drum în lungime de 4.9 kilometri cuprins între poziţiile kilometrice 0+000 şi 4+900. Lucrările constau în frezarea asfaltului, tratarea cu emulsie a plombelor, plombări, executarea de şanturi şi acostamente precum şi alte categorii de lucrări pregătitoare în vederea aşternerii de covor asfaltic pe întreg sectorul de drum vizat.

● Pe drumul judeţean DJ 107R Băişoara – staţiunea Muntele Băişorii se execută lucrări de asfaltare cu preluare de denivelări.
Consiliul Judeţean Cluj a informat că în prezent se află în plină desfăşurare lucrări de asfaltare pe sectorul de drum cuprins intre kilometrul 33+790 şi kilometrul 36+680, un tronson în lungime de aproximativ 2 kilometri fiind deja finalizat. Lucrările vor continua până la finalizarea întregului sector de drum vizat, după care va urma asfaltarea tronsonului cuprins între poziţiile kilometrice 40+680 şi 45+100. De asemenea, pe aceste tronsoane de drum se vor mai executa lucrări de întreţinere constând în curăţarea şanţurilor, completarea acostamentelor, refacerea zidăriei la parapetul greu existent şi montarea de lise metalice.
Lucrările recent demarate au loc în contextul în care pe acest drum judeţean s-au executat anul trecut ample lucrări de întreţinere constând în asfaltarea unui tronson de 4 kilometri, de la kilometrul 36+680 până la kilometrul 40+680 şi realizarea de tratament dublu bituminos pe două tronsoane în lungime totală de 6.27 kilometri, respectiv de la kilometrul 28+720 până la kilometrul 33+790 şi de la kilometrul 45+100 până la kilometrul 46+300.

● Ample lucrări de modernizare şi reabilitare se desfăşoară pe drumul judeţean DJ 107R Muntele Băişorii – Muntele Mare, pe un sector de drum cu o lungime totală de peste 8 kilometri, de la kilometrul 47+350 până la kilometrul 55+650.
Lucrările executate în această săptămână constau în realizarea de fundaţii adâncite pe anumite sectoare de drum, ziduri de sprijin şi aşternere de strat de balast şi vor continua cu aşternere de strat de piatră spartă, şanţuri betonate şi şanţuri de pământ, covor asfaltic în două straturi, respectiv binder şi strat de uzură, semnalizare rutieră etc.
Cu atât mai mult cu cât este vorba despre lucrări ample şi complexe, a căror dificultate este determinată atât de tipul de relief, cât şi de condiţiile meteorologice imprevizibile specifice zonei, derularea acestora este supravegheată şi verificată în mod constant de către reprezentanţii Consiliului Judeţean şi de către diriginţii de şantier din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj.
Lucrările ce se execută în prezent pe drumul care leagă staţiunea turistică Băişoara de Muntele Mare şi pârtia de schi Buscat vin în continuarea celor care s-au derulat în cursul anului trecut, şi care au constat în profilarea şi lărgirea platformei de drum, realizarea de fundaţii adâncite pe mai multe sectoare, precum şi montarea a nouă podeţe.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x