TIFF 2017: Masterclass-uri cu intrare liberă şi întâlniri la TIFF Lounge

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Profesionişti din lumea cinematografiei vor susţine masterclass-uri cu intrare liberă, iar primele nume confirmate la TIFF Lounge vor răspunde curiozităţilor cinefililor, în fiecare zi, de la ora 17:00.

Directorul de imagine Iosif Demian va susţine un masterclass cu intrare liberă marţi, pe 6 iunie, de la ora 10:00, la Sapienția (Calea Turzii, nr. 4), după proiecţia filmului său, Baloane de săpun (1982). Lumea pitorească inspirată de opera lui Fănuş Neagu a trecut prin nenumărate şedinţe de cenzură, însă pelicula a fost recuperată parţial şi va rămâne unul dintre cele mai nedreptăţite filme româneşti ale epocii. Cunoscut pentru experienţa sa ca operator, cineastul a semnat imaginea clasicului Nunta de piatră (1973) şi a predat operatoria la Sydney.

Joi, 8 iunie, de la ora 11:00, producătorul britanic Steve Matthews va susţine un masterclass în cadrul TIFF Industry (Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 18) despre ce presupune munca unui scenarist şi despre rolul canalelor de film pe piaţa europeană de televiziune. Producător executiv HBO Europa cu o experienţă de peste 20 de ani, el lucrează în prezent cu echipele de dezvoltare ale producţiilor originale HBO din Polonia, Ungaria, Cehia şi România.

Duminică, 4 iunie, de la ora 17:00, Mihai Chirilov, directorul artistic TIFF, a inaugurat TIFF Lounge, povestind despre filmele ediţiei cu numărul 16. Luni, pe 5 iunie, la TIFF Lounge a venit celebrul actor american Armand Assante, cu doar două ore înainte de premiera mondială The Wanderers (r. Dragoş Buliga), care a avut loc la Cinema Florin Piersic, de la 19:15, în prezenţa echipei.

Marţi, 6 iunie, gazdele jurnalistului Mihnea Măruţă vor fi regizorul Radu Mihăileanu şi actorul britanic Derek Jacobi, care vor aduce detalii din culisele filmului Povestea iubirii, care a avut premiera în România pe 5 iunie, de la 21:45, în Piaţa Unirii Open Air.

Miercuri, 7 iunie, dezbaterea se va muta la Casa de Cultură a Studenţilor, după proiecţia Politica, manual de întrebuinţare (r. Fernando León de Aranoa) programată la ora 15:00. Invitaţi: fostul premier Dacian Cioloş şi fostul ministrul al sănătăţii, Vlad Voiculescu.

După un prim week-end cu un număr record de spectatori în Piaţa Unirii, la deschidere, şi la Castelul Banffy, la cine-concertul Metropolis, cinefilii gurmanzi sunt invitaţi să experimenteze Film Food, pe 5, 6 şi 7 iunie. De la 18:30, poveştile culinare vor fi proiectate la Cercul Militar şi vor fi urmate de cinele pregătite la restaurantul Bricks, de la ora 20:15, de cei mai populari chefi din România: Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu.

Umorul autohton şi situaţiile absurde din documentarul Varză, cartofi şi alţi demoni (r. Şerban Georgescu) vor amuza publicul marţi, 6 iunie, de la 21:45, în Arkhai Sculpture Park, de la Vlaha.

Miercuri, 7 iunie, de la 21:45, Povestea iubirii se întoarce în satul Dâncu, acolo unde s-au desfăşurat o parte dintre filmări, pentru o seară dedicată echipei şi sătenilor care s-au implicat în producţie.

Biletele se pot cumpăra de pe www.biletmaster.ro şi direct de pe aplicaţia TIFF 2017, disponibilă în App Store şi Google Store. Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x