TIFF 2017: Regizorul Ulrich Seidl vine la Cluj cu filmul Safari

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Renumitul regizor, scenarist şi producător austriac Ulrich Seidl vine la TIFF cu cel mai nou film al său. Safari va fi proiectat în prezenţa sa sâmbătă, 10 iunie, de la ora 20:30, la Cinema Florin Piersic, şi va fi urmat de o discuţie despre film.

„Dacă reuşesc să fac oamenii să râdă la filmele mele, dar hohotele de râs li se vor opri în gât în următorul moment, asta o să mă facă fericit”, spune regizorul. Descris ca fiind cinic, provocator şi pesimist, Ulrich Seidl este unul dintre cei mai premiaţi cineaşti europeni. Filmele lui, proiectate de-a lungul anilor la TIFF, se plasează la graniţa dintre ficţiune şi documentar, îmbinând în distribuţii nume consacrate şi actori amatori.

Mediumetrajul Balul/ Der Ball (1982) i-a adus excluderea din Universitatea de Muzică şi Arte Plastice din Viena, dar a marcat şi primul său succes. În 2001 a fost recompensat cu Marele premiu al Juriului de la Veneţia, pentru Zile de câine/ Dog Days, iar în 2003 Iisuse, tu ştii/ Jesus, You Know a fost desemnat cel mai bun documentar la Karlovy Vary. Import/Export (2007) i-a adus notorietate pe plan internaţional.

Trilogia Paradise a fost lansată la Cannes (Paradise: Love, 2012), Veneţia (Paradise: Faith, 2012) şi Berlin (Paradise: Hope, 2013) şi i-a adus o serie nouă de premii. În pivniţă/ In the Basement a fost selectat, de asemenea, la Cannes.

Prezentat în premieră la TIFF, în secţiunea Fără Limită, controversatul Safari urmăreşte partidele absurde de vânătoare în Africa ale turiştilor nemţi şi austrieci care îşi pândesc prada, trag, plâng de entuziasm şi se pozează cu animalele ucise, dezvăluind o latură a fiinţei umane, pe cât de întunecată, pe atât de reală. Despre cum au decurs filmările, Ulrich Seidl va povesti la TIFF, sâmbătă, 10 iunie. Safari va fi distribuit în România de Transilvania Film.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x