Film – Baywatch – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Serialul de televiziune popular în anii 90, Baywatch, este o vară fără sfârşit, pe o plajă de vis, plină de salvamari atrăgători gata să sară în ajutorul celor aflaţi la ananghie. Decorul complet al serialului de succes implică filmarea salvatorilor de multe ori în slow motion (mişcare cu încetinitorul). Bărbaţii sunt surprinşi în momentele cheie când ies din apă, cu apa curgând şiroaie peste muşchii perfect conturaţi. Femeile apar în prim plan când aleargă, lăsând la vedere cu totul întâmplător decolteul generos şi mişcarea părului perfect aranjat. Popularul serial, care a cunoscut un succes răsunător, a făcut-o vedetă pe bomba sexy Pamela Anderson. Pe restul femeilor, le-a făcut să viseze, urmărind aventurile curajosului salvamar interpretat de actorul David Hasselhoff.

O mică parte din universul Baywatch este adus pe marile ecrane anul acesta, într-un film regizat de Seth Gordon, avându-i în rolurile principale pe Dwayne Johnson, Zac Efron, Priyanka Chopra, Alexandra Daddario, Kelly Rohrbach, Ilfenesh Hadera, Jon Bass.


sursa video: youtube

Baywatch este un film de acţiune şi comedie, realizat în 3D. Imaginile aduc în prim-plan o lume de vis, plină de oameni frumoşi şi bine pregătiţi din punct de vedere fizic. Toţi par gata să facă faţă oricărei provocări. Felul în care sunt filmate cadrele este variat şi aduce un bun dinamism produsului final. Totuşi, câteva scene sunt filmate din prea multe unghiuri şi sunt tăiate la intervale prea mici, ceea ce duce la un uşor disconfort vizual. Cu toate acestea, în unele momente importante pentru imaginea de ansamblu a filmului, trecerea de la cadrele normale la cele filmate cu încetinitorul aduce un plus de farmec şi uneori chiar amuzament.

Efectele speciale sunt în limita rezonabilului şi se înmulţesc pe măsură ce timpul trece. După ce partea de început a filmului aduce bună dispoziţie, partea a doua aduce mai multă acţiune şi efecte vizuale. Toate elementele, de la început şi până la sfârşit sunt bine intercalate, iar trecerea de la o situaţie simplă de dialog la una conflictuală sau stresantă plină de efecte speciale se face pe nesimţite, tensiunea fiind crescută pe parcurs.

Apă şi foc, viteză şi scene filmate cu încetinitorul, bine şi rău, toate sunt delimitate clar în Baywatch. Lupta dintre salvamarii curajoşi şi cei care încalcă legea este una bine justificată şi credibilă, în limita aşteptărilor de la acest tip de film. Acţiunea este amplasată tot timpul într-o lume frumoasă, populată de oameni care se vede că muncesc din greu pentru un corp perfect. Chiar şi personajul negativ din Baywatch este plăcut privirii.

Momentele dedicate fanilor serialului, o dată cu apariţia celor doi foşti protagonişti, David Hasselhoff şi Pamela Anderson, sunt introduse într-un mod caracteristic Baywatch: slow motion şi o muzică distractivă, puţin nostalgică, ce creează decorul perfect pentru moment. Prezenţa celor doi în film este însă foarte scurtă, şi fără introducerea de care au parte, ar trece neobservată.

Comedia şi acţiunea se împletesc perfect. Buna dispoziţie este păstrată pe tot parcursul filmului, chiar şi în momentele de acţiune intensă. Se vede clar în unele momente că filmul nu se ia prea în serios, că se urmăreşte realizarea unui spectacol pur, care să distreze. Baywatch este un film care are o reţetă simplă: oameni sexy, într-un decor frumos şi elegant, elemente de comic bine realizate, în general, acţiune susţinută de efecte vizuale uşor şi plăcut de urmărit.

Baywatch este un film care merită văzut. Pentru un moment de relaxare şi puţină distracţie este alegerea perfectă.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x