Evenimente

Sting va concerta în luna octombrie la Cluj–Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Sting va cânta anul acesta pentru prima dată în Transilvania. Artistul va susţine un concert în 17 octombrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în cadrul turneului mondial Sting – 57th & 9th.

După concerte sold out în America de Nord, Europa şi America de Sud, noi show-uri în Asia, plus numeroase prezenţe programate în cadrul unor festivaluri europene, turneul mondial pe care Sting l-a început în luna februarie a acestui an, continuă cu noi concerte în Europa, confirmate pentru septembrie şi octombrie, inclusiv în România.

Spectacolul inclus în turneul 57th & 9th promovează lansarea celui mai recent proiect muzical al artistului, albumul rock cu acelaşi nume. Pentru acest show, Sting va fi însoţit de un live band din care fac parte Dominic Miller, chitarist (unul dintre cei mai vechi colegi de scenă ai artistului), Josh Freese (tobe) şi Rufus Miller (chitară), alături de Joe Sumner ca invitat special dar şi de acordeonistul Percy Cardona (The Last Bandoleros).

Turneul cu puternice influenţe rock, care a început în America de Nord în luna februarie a acestui an, a parcurs deja mai mult de 50 de oraşe din Europa, America Centrală şi de Sud şi Asia, primind recenzii deosebite din partea fanilor şi a criticilor deopotrivă.


sursa vide: youtube

Cel de-al doisprezecelea album Sting, 57th & 9th, primul său proiect rock/pop lansat după mai bine de 10 ani, a apărut pe 11 noiembrie la A&M/Interscope Records. Colecţia de 10 piese surprinde paleta vastă de stiluri compoziţionale care-l caracterizează pe Sting, începând de la ritmurile domoale de chitară din I Can Stop Thinking About You, la abordarea mai feroce din Petrol Head sau 50.000. Albumul, produs de Martin Kierszenbaum, a fost înregistrat în doar câteva săptămâni împreună cu vechii colaboratori ai lui Sting: Dominic Miller (chitară) şi Vinnie Colaiuta (tobe), alături de bateristul Josh Freese (Nine Inch Nails, Guns n’Roses), chitaristul Lyle Workman şi backing vocals asigurat de trupa din San Antonio The Last Bandoleros.

Turneul 57th & 9th este promovat de Live Nation Global Touring, produs de Cherrytree Management şi RZO Entertainment. Concertul din România este organizat de Emagic.

Biletele pentru concertul din Cluj-Napoca se vor pune în vânzare pe data de 15 iunie, joi, ora 10:00 pe www.eventim.ro, însă membrii fan clubului Sting vor avea posibilitatea să îşi achiziţioneze biletele mai devreme, începând de marţi, 13 iunie, detalii complete despre cum vor putea face acest lucru fiind disponibile pe site-ul www.sting.com/tour. Pentru detalii suplimentare despre turneu şi bilete, puteţi vizita site-ul oficial al artistului: www.sting.com.

Compozitor, actor, autor şi activist, Sting s-a născut în Newcastle, Marea Britanie, dar în 1977 s-a mutat în Londra, unde a pus bazele trupei The Police împreună cu Steward Copeland şi Andy Summers. Trupa a lansat cinci albume de studio, a câştigat şase premii Grammy şi două Brit, şi a fost inclusă în The Rock and Roll Hall of Fame în 2003. Fiind unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai lumii, Sting a primit în afara activităţii sale alături de trupa Police, alte zece premii Grammy, două trofee Brit, un Golden Globe, un Emmy, patru nominalizări la Oscar (cea mai recentă fiind pentru piesa The Empty Chair din JIM: The James Foley Story), o nominalizare la premiile Tony, Century Award oferit de revista Billboard precum şi distincţia Personalitatea anului oferită în cadrul MusiCares 2004. Sting este membru al Songwriters Hall of Fame, în decembrie 2004 a primit onoruri din partea centrului Kennedy iar recent i-a fost oferit The American Music Award of Merit. De-a lungul îndelungatei sale cariere, a vândut aproape 100 de milioane de copii ale albumelor sale lansate atât în perioada solo cât şi în etapa The Police.


sursa video: youtube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x