Dialog cu cetăţenii organizat la Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Marţi, 13 iunie, între orele 15:30 şi 17:30, la Cazino în Parcul Central va avea loc prima dezbatere cu cetăţenii organizată în România de Comitetul Regiunilor (CoR). Alături de primarul Emil Boc, preşedintele CoR, Markku Markkulla, va avea un dialog deschis şi liber cu participanţii pe tema „Reflectând asupra Europei, din inima Transilvaniei – 10 ani de când Clujul a devenit un oraş european”, informează Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Acest dialog va avea loc în contextul în care, în perioada 10 – 14 iunie 2017 Clujul se transformă într-o adevărată platformă europeană de dialog, găzduind evenimente importante în domeniul inovaţiei şi comunicării: Conferinţa Comisiei Europene Open Innovation 2.0, tabăra de dialog inovativ şi întâlnirea europeană a clusterelor inovative.

Publicul anticipat al acestui eveniment este reprezentativ pentru comunitatea clujeană şi va fi format din studenţi, membri ai societăţii civile, organizaţii non guvernamentale, reprezentaţi ai proiectelor din zona de start-up, antreprenori locali etc. Scopul evenimentului, conform primăriei, este de a iniţia dezbateri privind modul în care Europa este percepută la nivel local în această parte a Uniunii, precum şi de a iniţia un model uşor de replicat pentru comunităţile învecinate, privind iniţierea unui dialog pe temele europene care îi preocupă pe cetăţenii statelor membre.

Având în vedere apropierea momentului în care România va prelua preşedinţia Uniunii Europene, în 2019, precum şi contextul din ce în ce mai digital al lumii în care trăim, dialogul cu cetăţenii va aborda problema coeziunii europene în viitor şi va crea premise care să permită participanţilor să se simtă implicaţi, să poată contribui de la nivel local şi regional pentru rezolvarea „probelor” cu care reprezentanţii politici ai Uniunii Europene se confruntă în această perioadă, în încercarea de a o menţine cu adevarat unită.

Formatul va fi acela al unei dezbateri de maximum două ore, va fi iniţiat prin susţinerea unor prezentări ale invitaţilor, urmate de o sesiune de întrebări şi răspunsuri, implicarea directă şi exprimarea liberă fiind încurajate şi susţinute.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x