Film – Wonder woman 3D – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Femeia fantastică este posesoarea unor calităţi fizice de invidiat, de o frumuseţe răpitoare, cu puteri supranaturale şi cu o inimă de aur. Ea vine pe marile ecrane ca o nouă stea în pleiada supereroilor care au reuşit să ajungă la inimile milioanelor de fani din întreaga lume. Acest univers fantastic reprezintă pentru mulţi o evadare din propria neputinţă, o speranţă pentru un final fericit datorită forţelor binelui.

Aceste forţe şi personajele care le controlează sunt interpretate în noua ecranizare pe această temă de: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright, Danny Huston, în regia lui Patty Jenkins.


sursa video: youtube

Wonder woman este un film de acţiune, aventuri şi fantezie, fiind realizat în 3D. Filmul respectă tradiţia şi aduce în faţa publicului o lume fantastică care se împleteşte perfect cu realitatea. Imaginile din cele două universuri sunt bine realizate şi surprind tot ce este esenţial pentru poveste. Scenele care compun filmul sunt bine dozate ca durată, dialog şi acţiune. Foarte des folosită în film este mişcarea cu încetinitorul (slow motion). Chiar dacă această metodă de redare este frecvent uzitată, în Wonder Woman are un impact vizual plăcut, de o fineţe aparte.

Dialogurile şi chimia dintre cei doi protagonişti aduc un plus de calitate filmului. Se reuşeşte păstrarea acţiunii şi crearea premiselor pentru toate evenimentele din film, fără a eroda însă din poveste şi oferirea unui fir narativ simplu. Dialogurile din Wonder Woman sunt în general scurte, la obiect, dar de fiecare dată cu nuanţa potrivită de comedie sau dramă. Se creează în acest fel un parcurs al poveştii lin, amuzant pe alocuri şi plin de acţiune.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale filmului este faptul că aduce în prim plan o întreagă pleiadă de oameni frumoşi, amplasaţi uneori în decoruri mirifice, care taie răsuflarea. Indiferent că sunt amplasaţi în lumea perfectă a amazoanelor sau pe front, într-o lume de vis sau una de coşmar, o doză de frumuseţe şi speranţă este păstrată tot timpul. Introducerea este foarte bine făcută. Personajele capătă contur încă de la început, după câteva scene şi dialoguri relevante.

Toate aceste elemente cheie ale filmului ar fi suficiente pentru un film simplu, dar pentru ca Wonder Woman să apară în adevărata ei lumină, efectele vizuale speciale sunt un factor decisiv. De la slow motin la acţiune intensă, de la dialog la fapte, de la apă la foc, de la casa amazoanelor la război, efectele vizuale speciale sunt bine făcute şi perfect armonizate cu coloana sonoră.

Wonder Woman este un film care merită văzut.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x