De interesŞtiri

Lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene continuă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Săptămâna de lucru care s-a încheiat ieri a adus tronsoane de drum judeţean reparate, sau în curs de modernizare, conform informaţiilor transmise de Consiliul Judeţean Cluj.

Lucrările de întreţinere şi reparaţii executate pe raza localităţii Gheorgheni, situată pe drumul judeţean DJ 103G, sunt aproape de finalizare.
Lucrările au constat în înlăturarea denivelărilor, plombări cu emulsie bituminoasă, plombări cu beton asfaltic, lucrări necesare în vederea pregătirii aşternerii de covor asfaltic într-un singur strat pe calea de rulare.
În această fază, a fost asfaltat un sector de drum de aproximativ 2.5 kilometri, urmând ca până la finalizarea întregului tronson vizat să se mai asfalteze un sector cu o lungime mai mică de un kilometru. În paralel s-au executat lucrări de întreţinere constând în aducerea la profil a acostamentelor, completarea de acostamente, burduşiri, curăţarea şanţurilor şi a rigolelor.

Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul judeţean Mănăstireni – Călata – Margău – Răchiţele.
Consiliul Judeţean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare pe drumul judeţean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Margău – Scrind – Frăsinet. Astfel, după ce, în prealabil, au fost executate lucrări constând în şanturi betonate pe anumite tronsoane de drum, montarea de podeţe tubulare şi alte lucrări pregătitoare în vederea asfaltării, lucrările de aşternere de covor asfaltic au fost încheiate odată cu asfaltarea ultimului sector de drum cuprins între poziţiile kilometrice 51 şi 47.
Lucrările de asfaltare au constat în aşternerea a două straturi, respectiv binder şi strat de uzură şi inserţie de material geocompozit antifisură. Totodată, în vederea verificării calităţii stratului de asfalt, a grosimii şi consistenţei acestuia, de pe aceste sectoare de drum au fost extrase carote de către un laborator specializat.
Până la finalizarea completă a lucrărilor de modernizare şi reabilitare pe acest drum judeţean se vor mai executa lucrări constând în turnarea de asfalt pe şase poduri şi pe zonele adiacente acestora, şanţuri, decolmatarea podeţelor existente, refacerea de coronament şi a camerelor de cadere la podurile existente.
Lucrările de investiţii pe drumul judeţean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Margău – Scrind – Frăsinet se execută în baza unui proiect care vizează modernizarea şi reabilitarea unui sector de drum în lungime de aproximativ 23 de kilometri, mai exact de la kilometrul 36+050 până la kilometrul 59+000, pe unele sectoare de drum lucrările fiind finalizate anul trecut.

Drumul judeţean care tranzitează complexul de lacuri Ţaga-Geaca a intrat în reparaţii.
În cadrul programului de lucrări de întreţinere curentă şi periodică a unor drumuri judeţene pentru anul 2017, au fost demarate lucrările de întreţinere pe un tronson în lungime de 8 kilometri al arterei judeţene 109C Fizeşu Gherlii – Sucutard, mai exact de la kilometrul 10+500 până la kilometrul 18+500.
Astfel, în acest moment, pe tronsonul cuprins între kilometrul 10+500 şi kilometrul 12+500, se realizează lucrările pregătitoare în vederea asfaltării acestuia, lucrări care urmează să fie executate în perioada imediat următoare. În paralel, pe tronsonul cuprins între kilometrul 12+500 şi kilometrul 18+500, au început lucrările de întreţinere care constau în burduşiri şi plombări.

Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul judeţean Râşca – Mănăstireni.
Consiliul Judeţean Cluj informează că lucrările de aşternere de covor asfaltic pe drumul judeţean DJ 103L Râşca – Mănăstireni au fost finalizate, acestea vizând sectorul de drum în lungime de 7.5 kilometri, cuprins între kilometrul 0+000 şi kilometrul 7+500. Pentru finalizarea integrală a lucrărilor de întreţinere, în perioada imediat următoare se vor mai executa lucrări constând în acostamente.
Conform autorităţilor, pentru a se asigura durabilitatea lucrărilor şi o durată cât mai mare de exploatare a drumului în condiţii optime, lucrările s-au executat exclusiv în condiţii meteorologice favorabile, calitatea acestora fiind permanent verificată de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj şi de diriginţii de şantier din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x