Depeche Mode la Cluj, un vis pentru tinerii anilor 90

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Una dintre întrebările puse la început de prietenie, de copiii şi adolescenţii anilor 90 era: „Ce eşti? Rapper, rocker sau depeşar?” Dintr-un motiv inexplicabil pe atunci, o trupă, Depeche Mode, reprezenta cât o întreagă categorie, era văzută ca un gen aparte.

Tinerii care începeau să guste pe atunci din muzica internaţională erau cei crescuţi cu şlagărele nemuritoare, cântate de artişti încadraţi într-o normă standard, atât din punct de vedere al muzicii interpretate cât şi al atitudinii pe care o abordau pe scenă, în spectacole. Ceea ce începea să se întrevadă la televizor, în videoclipurile difuzate rar de televiziunea naţională, era diferit, original, şi deschidea o întreagă lume, plină de posibilităţi artistice.


sursa video: youtube

Pe lângă revoluţia din 89, o altă revoluţie, una culturală, lua naştere. Pe micile ecrane, în mare parte alb-negru, videoclipurile realizate de occidentali putea fi vizionate. Era ceva nou şi fascinant. Trupa Depeche Mode suna atât de interesant, încât chiar şi cei care nu erau cei mai mari fani, puteau deveni interesanţi în ochii prietenilor, dacă scriau prin oracole că le place Depeche Mode.

Lumea acestor artişti, atât de excentrici pentru tinerii români care de-abia renunţaseră la uniformă şi la cravata de pionier, părea îndepărtată şi intangibilă. Dar iată că în curând, peste doar o lună de zile, cei de la Depeche Mode vin la Cluj.


sursa video: youtube

Prezenţa lor aici este una foarte aşteptată de iubitorii muzicii lor unice. Lumile noastre, care păreau atât de îndepărtate, se vor întâlni în sfârşit, în data de 23 iulie, pe Cluj Arena.

Biletele se găsesc pe eventim.ro şi în magazinele partenere, respectiv: Orange, Vodafone, Germanos, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, magazinele Carrefour şi benzinăriile OMV. Turneul Global Spirit a început pe 5 mai, cu un show la Stockholm, în Suedia, şi continuă în alte 20 de ţări europene, România fiind ultima din acest segment, noi concerte urmând să aibă loc în America de Nord şi America de Sud.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] oficial al ediției din 2019 a festivalului Untold. Videoclipul a fost filmat în întregime la Cluj-Napoca și la festivalul Untold, în timpul show-ului unic pregătit pentru ediția din acest an. Acesta […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x