Lifestyle

Film – Overdrive – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Maşini luxoase cu mulţi cai putere, femei frumoase şi bărbaţi extraordinari, toate adunate fac cu ochiul publicului tentat de câteva minute de evadare din rutină.

În noul film care rulează pe marile ecrane în această perioadă, care pune în primul rând prezeţa unui şir de maşini dorite în garaje de cunoscători, dar şi acţiune care să-i atragă pe căutătorii de spectacol, rolurile principale sunt interpretate de: Scott Eastwood, Ana de Armas, Freddie Thorp şi Gaia Weiss. Regia filmului este semnată de Antonio Negret.


sursa video: youtube

Overdrive este un film de acţiune, un thriller moderat. Încă din primele minute acţiunea este intensă şi bine realizată. Scenele sunt puţin exagerate pe alocuri dar în general acest aspect poate fi trecut cu vederea. Momentele în care acţiunile par trase de păr dau senzaţia de teribilism gratuit, în lipsa unei mize suficient de justificate. Acest aspect duce la pierderea senzaţiei de thriller, având în vedere lipsa unei senzaţii de pericol iminent, sau a unei stări care să provoace o anumită stare de expectativă.

Toată acţiunea este legată de un fir narativ foarte subtil. Povestea devine la un moment dat, brusc, alta. Publicul spectator care nu s-a uitat două secunde la ecran poate avea impresia că a pierdut o jumătate de oră bună, timp în care aspecte importante ale poveştii au fost prezentate, dar care s-au pierdut în eter. Sunt câteva momente de-a lungul filmului care sunt violente, chiar neaşteptat de brutale, cu final destul de trist, dar care par să nu aibă absolut niciun efect asupra poveştii şi a stării personajelor.

Actorii sunt toţi frumoşi şi dau bine pe ecran, alături de maşinile luxoase şi extrem de scumpe. Frumuseţea este cam tot ce au în acest film, pentru că povestea este una foarte simplă şi ei rămân mai tot timpul cu aura de hoţi de maşini superficiali, cu glumele şi replicile inutile la ei şi cu o uşoară atitudine de superioritate şi aroganţă faţă de restul personajelor. Ceea ce este destul de surprinzător în film este trecerea de la scene de acţiune bune, interesant de urmărit, unele violente, la scene în care personajele principale par lipsite de orice fel de emoţie sau substanţă.

Felul în care a fost filmat Overdrive nu aduce nimic bun filmului. De mult prea multe ori, atunci când personajele din prim plan vorbesc, cele din fundal sau peisajul sunt în ceaţă. Nimic şi nimeni nu pare clar în lumea aceasta a hoţilor de maşini, în afara celor care ies oricum în evidenţă. Un alt aspect care sare în ochi este redarea personajelor, felul în care se încearcă scoaterea în evidenţă a lui Scott Eastwood. Când are loc un dialog între el şi personajul lui Freddie Thorp, acesta din urmă nu apare în cadru; tot ecranul este destinat bustului lui Scott Eastwood. În momentul în care Freddie Thorp comunică, în cadru este cuprinsă şi puţin din imaginea lui Scott Eastwood.

Filmul Overdrive nu merită o vizită la cinema şi plătit bilet pentru a fi văzut.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x