Lucrări pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere din judeţ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lucrări de reparaţii şi modernizare a drumurilor din judeţ se desfăşoară în această perioadă pe mai multe tronsoane de drum. Pentru săptămâna 19 – 23 iunie, Consiliul Judeţean Cluj anunţă lucrări în desfăşurare pentru următoarele zone:

Lucrări de întreţinere se desfăşoară pe 20 de kilometri ai drumurilor judeţene Şucutard – Chiriş şi Chiriş – Mureşenii de Câmpie – Bărăi.
Pe un tronson în lungime de aproximativ 20 de km, de-a lungul a două drumuri judeţene care se continuă cu DJ 161G Şucutard – Chiriş şi DJ 161K Chiriş – Mureşenii de Câmpie – Bărăi, lucrările de întreţinere şi îmbunătăţire a infrastructurii rutiere se apropie în ritm alert de finalizare. Astfel, pe drumul judeţean DJ 161G Şucutard – Chiriş, pe o porţiune de 4.280 km au fost deja finalizate lucrările de reprofilare a drumului cu adaos de piatră spartă cu cilindrare, lucrările de întreţinere continuând cu realizarea şi curăţarea mecanizată a şanturilor.
În acelaşi timp, în ceea ce priveşte sectorul de 15.3 kilometri aferent drumului judeţean 161K Chiriş – Mureşenii de Câmpie – Bărăi, lucrările de adaos de piatră cu cilindrare au fost executate în proporţie de 75%, acestea fiind precedate de acţiunile de reprofilare şi nivelare a drumului cu autogredere.

Lucrările de asfaltare pe drumul judeţean Gherla – Nicula – Săcălaia avansează în ritm alert.
În cadrul programului de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere a judeţului, lucrările de aşternere de covor asfaltic derulate de Consiliul Judeţean Cluj pe drumul judeţean DJ 109D Gherla – Nicula – Săcălaia avansează în ritm alert.
Lucrările vizează două tronsoane de drum, respectiv sectorul cuprins între kilometrul 0+000 şi kilometrul 4+080 care a fost deja finalizat şi sectorul cuprins între kilometrul 4+780 şi kilometrul 7+000 pe care se execută în prezent lucrări pregătitoare în vederea asfaltării. Pe acest ultim sector de drum lucrările de asfaltare vor demara imediat după finalizarea lucrărilor la reţeaua de canalizare, lucrări derulate de Primăria comunei Fizeşu Gherlii şi aflate pe ultima sută de metri. În ceea ce priveşte sectorul cuprins între kilometrul 4+080 şi kilometrul 4+780, acesta a fost asfaltat în cursul anului trecut.

Ample lucrări de întreţinere au loc pe drumul judeţean DJ 161 Dăbâca – Luna de Jos.
Pe drumul judeţean DJ 161 Dăbâca – Luna de Jos, se desfăşoară ample lucrări de întreţinere în vederea îmbunătăţirii infrastructurii rutiere.
Astfel, în această fază a lucrărilor, a fost finalizată asfaltarea unui sector de drum în lungime de aproximativ 3 kilometri, mai exact de la kilometrul 28+030 până la kilometrul 30+935. În vederea verificării calităţii stratului de asfalt – grosime şi consistenţă, de pe acest sector de drum este prevazută extragerea de carote de către un laborator specializat. De asemenea, în continuare, pe sectorul cuprins între kilometrul 30+935 şi kilometrul 49+050 (18.115 kilometri), sunt în plină desfăşurare lucrări de întreţinere constând în eliminarea gropilor, prin umplere cu material pietros şi cilindrare.
După finalizarea acestor sectoare ale DJ 161 Dăbâca – Luna de Jos, lucrările vor continua cu realizarea de tratament dublu bituminos pe un sector în lungime de 1.180 kilometri, mai exact între kilometrul 17+000 şi kilometrul 18+180.

Lucrări de întreţinere pe drumul judeţean DJ 161A Apahida – Cojocna.
Pe drumul judeţean DJ 161A Apahida – Cojocna, de la poziţia kilometrică 0+000 la 12+000, se desfăşoară ample lucrări de întreţinere a carosabilului constând în frezarea asfaltului, plombări cu asfalt şi burduşiri.
În această fază, lucrările au fost executate pe un sector în lungime de aproximativ 9.5 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 9+500, acestea continuând până la finalizarea întregului tronson de drum vizat.
Respectivul sector de drum, în lungime de 12 kilometri, este inclus în Programul de lucrări de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene, lucrările urmând a fi astfel finanţate din creditul bancar în valoare de 225.000.000 lei contractat de către forul administrativ judeţean. Momentan, proiectul se află în procedura de licitaţie a serviciilor de proiectare, urmând ca acesta să parcurgă fazele de obţinere a avizelor şi a autorizaţiei de construire, respectiv a licitaţiei de execuţie a lucrărilor. În acest sens, demararea efectivă a lucrărilor de modernizare va avea loc după parcurgerea tuturor etapelor premergătoare amintite anterior.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x