Andrea Bocelli şi invitaţii săi au oferit momente de neuitat la concertul susţinut pe Cluj Arena

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Dacă cineva se întreabă de ce este oportună organizarea unui concert pe un stadion şi nu într-o sală de spectacole, poate să-şi răspundă la întrebare după participarea la un concert Andrea Bocelli şi invitaţii săi. Vocile extraordinare, puternice şi calde în acelaşi timp, cu tonalităţi care reuşesc să aducă emoţie unde nu era, pare păcat să fie prinse captive între patru pereţi. Forţa cu care artiştii reuşesc să străbată spaţiul fizic al stadionului cu vocile lor antrenate până la perfecţiune, dar şi să pătrundă cu fiecare inflexiune a vocii în inimile spectatorilor, arată că este nevoie de un spaţiu amplu, de a o anumită anvergură, pentru a susţine un spectacol de asemenea calibru, cu invitaţi dedicaţi artei lor.

Concertul pe care Andrea Bocelli l-a susţinut la Cluj duminică, 25 iunie 2017, a început cu 40 de minute întârziere. Chiar dacă spectatorii au început să dea semne de nerăbdare, după primele acorduri ale Orchestrei Operei Naţionale Române Cluj-Napoca, ropote de aplauze au izbucnit şi spectacolul a început pe un ton vesel, cu Overture din opera Carmen, de Georges Bizet. Andrea Bocelli şi-a făcut apariţia pentru a doua arie a serii, La donna e mobile, din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi. Vocea lui a sunat puternic şi cald, publicul fiind vădit cucerit de la primele acorduri.


sursa video: youtube

Tenorul a invitat-o după următoarea arie pe Elisa Balbo, o tânără talentată soprană. Un moment mai special a fost cel în care artiştii au cântat împreună Vicino a te s’acqueta. Piesa, cu accente de musical şi de poveste epică, a reuşit să ducă spectacolul înspre zona de visare cu ochii deschişi. Un moment la fel de special şi de emoţionant a fost şi cel în care Va pensiero, din opera Nabucco de Giuseppe Verdi, s-a auzit pe Cluj Arena, în interpretarea Corului Operei Naţionale Române Cluj-Napoca. Prima parte a spectacolului s-a încheiat în aplauzele publicului, după interpretarea lui Bocelli alături de Elisa Balbo a celebrei arii din Traviata.

După 20 de minute de pauză, spectacolul s-a reluat, în aplauzele publicului entuziasmat. În a doua parte a serii, mai mulţi invitaţi s-au alăturat pe scena Cluj Arena, celebrului tenor. Flautistul Andrea Grimelli şi Gheorghe Zamfir l-au acompaniat pe Andrea Bocelli în câteva momente foarte apreciate de public. În partea a doua au fost pe scenă pentru câteva piese şi dansatorii Paolo Campigotto şi Alina Petre. Una dintre cele mai cunoscute arii, O sole mio, a putut fi auzită de publicul spectator cântată de două voci remarcabile, puternice şi care cuceresc de fiecare dată: Andrea Bocelli şi Alessandro Safina. O altă prezenţă deosebit de apreciată a fost Ilaria Della Bidia. Ea a fost şi cea care a mulţumit publicului în limba română, şi i-a cucerit pe cei prezenţi cu vocea sa excepţională. Artista a fost o surpriză pentru cei care nu o cunoşteau, datorită forţei vocii sale şi a căldurii pe care o emana.

Seara de vară perfectă, dedicată muzicii de calitate, s-a terminat în ropote de aplauze, după trei bisuri. Dacă primul bis al tenorului a fost apreciat, la al doilea nimeni nu s-a mai aşezat pe scaune, având în vedere că tenorul a cântat piesa care l-a făcut celebru, Con te partiro. O lecţie de mare maestru a fost cel de-al treilea şi ultimul bis al serii, în care Andrea Bocelli şi-a etalat din nou, pe deplin, calităţile vocale excepţionale.

Dacă ar fi să caracterizăm spectacolul într-un cuvânt, acesta ar fi: feeric.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x