Lifestyle

Film – O noapte nebună, nebună – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O dată cu apariţia filmelor americane în viaţa românilor, noi obiceiuri au ajuns să fie introduse publicului. Printre cele mai apreciate tradiţii se numără şi petrecerea burlacilor, care presupune organizarea unei seri de distracţie fără limite, pentru mirii care urmează să-şi unească destinele. Femeile şi bărbaţii ies în noaptea dinaintea nunţii cu prietenii şi se aşteaptă în general la distracţie maximă şi senzaţia de libertate pentru o ultimă noapte.

Popularitatea îndrăgitului eveniment a rămas de-a lungul timpului la cote înalte şi astfel o nouă ecranizare a fost realizată pe acestă temă şi rulează în prezent pe marile ecrane. Personajele principale sunt de această dată femei, din distribuţie făcând parte: Scarlett Johansson, Jillian Bell, Zoë Kravitz, Ilana Glazer, Kate McKinnon, Ty Burrell, Demi Moore. Filmul a fost regizat de Lucia Aniello.


sursa video: youtube

Rough night (O noapte nebună, nebună) este un film de comedie şi dramă. Chiar dacă după vizionarea trailerului apare aşteptarea unei comedii spumoase, cu o multitudine de faze amuzante, în realitate lucrurile nu stau chiar aşa. Aproape toate momentele amuzante par a fi concentrate în cele câteva scurte scene de prezentare a filmului. Pe toată durata filmului sunt puţine momente în care actorii sau scenele care se derulează stârnesc râsul publicului.

De foarte multe ori se forţează partea de comedie, prin folosirea unor cuvinte care par exagerate sau vulgare, prin anumite scene mai violente cu final neaşteptat, sau prin renumitele faze greţoase care par să amuze o parte a celor care privesc dar în general, nu fac decât să strice bruma de bună-dispoziţie care poate să apară uneori.

Acţiunea este una mai mult statică, cu multe dialoguri. În prim plan sunt aduse o serie de scene fără sens şi fără prea multă atractivitate. Dacă începutul este unul amuzant, uşor, pe parcurs lucrurile se complică şi totul devine mai sumbru. Până la urmă, toată această stare dispare ca prin farmec, lucrurile devin din nou simple şi amuzante. Această trecere rapidă, prin câteva faze care par să justifice totul, este realizată într-o manieră deloc credibilă.

Partea bună a filmului este construcţia personajelor, a unor tipologii clare, care pot fi regăsite şi în realitate. Actriţele realizează o bună interacţiune şi duc filmul înspre direcţia dorită. Micile scene în care vieţile lor sunt expuse pentru ceea ce sunt, precum şi prietenia dintre ele, sunt printre puţinele momente care aduc credibilitate şi un dram de apreciere pentru film.

Rough night (O noapte nebună, nebună) este un film care nu merită văzut. Nu distrează, nu provoacă suficient amuzament sau dramă, nu merită plătit bilet pentru a-l vedea. Pentru cei care le apreciază pe acriţele din rolurile principale, filmul poate fi văzut în viitor, pe micile ecrane, în lipsă de altceva.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x