De interes

Drumuri judeţene aflate în lucrări de întreţinere şi modernizare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lucrări de reparaţii şi modernizare a drumurilor din judeţ se desfăşoară în această perioadă pe mai multe tronsoane de drum. Pentru săptămâna 26 – 30 iunie, Consiliul Judeţean Cluj a anunţat lucrări în desfăşurare pentru următoarele zone:

Lucrările de modernizare continuă pe drumul judeţean DJ 107R Muntele Băişorii – Muntele Mare (pârtia de schi Buscat).
Lucrările de modernizare şi reabilitare a drumului judeţean care leagă Staţiunea Muntele Băişorii de Pârtia de schi Buscat, continuă cu o serie de lucrări de mare amploare şi complexitate, având în vedere formele de relief deosebite şi conditiile meteorologice imprevizibile, specifice zonei.
Astfel, lucrările de modernizare a sectorului de drum judetean 107R, care traversează partea estică a Munţilor Apuseni, continuă în acest moment cu o serie de lucrări constând în realizarea de ziduri de sprijin din zidărie şi beton, necesare reţinerii terenului (pământ, roci, umpluturi) şi a apei. Aceste structuri masive de susţinere, în înălţime de până la 3 metri, sunt absolut necesare în zona montană datorită componentei instabile a solului, rolul lor fiind acela de a rezista împingerii pământului prin propria lui greutate.
Lucrările de modernizare propriu-zise la tronsonul drumului judeţean 107R Muntele Băişorii – Muntele Mare (pârtia de schi Buscat) au debutat în cursul anului 2016 şi au constat în montarea a nouă podeţe, profilarea şi lărgirea platformei de drum, precum şi realizarea de fundaţii adâncite pe mai multe porţiuni de drum. Ulterior, în primăvara acestui an, în condiţii meteorologice favorabile, lucrările de reabilitare au continuat cu aşterneri de strat de balast pe mai multe tronsoane situate pe un sector de drum în lungime de 3.5 kilometri.
Până la finalizarea completă a proiectului, lucrările vor continua cu aşternere de strat de balast pe restul sectoarelor de drum, aşternere de strat de piatră spartă, ziduri de sprijin, şanturi betonate şi şanturi de pământ, covor asfaltic în două straturi (binder şi strat de uzură) şi semnalizare rutieră pe întregul sector de drum vizat în lungime totală de peste 8 kilometri, mai exact de la kilometrul 47+350 până la kilometrul 55+650.

Lucrările de investiţii pe DJ 108B Viile Dejului – Bobâlna – limită cu judeţul Sălaj sunt aproape de finalizare.
Profitând de condiţiile meteorologice favorabile, Consiliul Judeţean Cluj anunţă faptul că lucrările de investiţii pe drumul judeţean DJ 108B Viile Dejului – Bobâlna – limită cu judetul Sălaj înaintează în ritm susţinut, ele fiind în acest moment aproape de data finalizării.
Astfel, lucrările de modernizare şi reabilitare demarate anterior prin aşternerea primului strat de asfalt (binder), continuă în aceste zile cu aşternerea celui de al doilea strat de asfalt (strat de uzură). În acest sens, a fost deja finalizat un tronson în lungime de 7 kilometri, mai exact de la kilometrul 25+000 până la kilometrul 32+000, după ce în prealabil fusese finalizat un sector în lungime de 3.8 kilometri, de la limita cu judeţul Sălaj şi până la kilometrul 25+000. În perioada următoare, vor demara lucrările de asfaltare şi pe restul tronsonului de drum, în lungime de 12 kilometri.

Ample lucrări de întreţinere pe drumul judeţean Căpuşu Mare – Dângău – Râşca – Beliş.
Pe drumul judeţean DJ 103K Căpuşu Mare – Dângău – Râşca – Beliş au demarat ample lucrări de întreţinere.
Lucrările vizează un tronson de drum în lungime de 25.72 kilometri, cuprins între poziţiile kilometrice 9+435 şi 35+155, tronsonul fiind împărţit în două sectoare în funcţie de specificul lucrărilor de întreţinere.
Astfel, pe sectorul de drum Căpuşu Mare – Dângău – Râşca, de la kilometrul 9+435 până la kilometrul 27+955, pe o lungime de 18.52 kilometri, se execută lucrări constând în frezarea asfaltului, burduşiri şi plombări. În continuarea acestui tronson, pe sectorul de drum Râşca – Beliş, de la kilometrul 27+955 până la kilometrul 35+155 se desfăşoară lucrări pregătitoare în vederea aşternerii de covor asfaltic – burduşiri, plombări, tăieri acostamente, asfaltarea urmând a fi demarată în zilele următoare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x