De interesŞtiri

O nouă acţiune de dezinsecţie pe domeniul public şi privat la Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În perioada 4 – 31 iulie 2017, Primăria Cluj-Napoca a anunţat că va efectua o nouă acţiune de dezinsecţie pe domeniul public şi privat. Aceasta se va desfăşura în intervalul orar 21:00 – 06:00.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spaţii deschise ale persoanelor fizice şi juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze tratamente de dezinsecţie în subsoluri, casa scării de la blocuri, depozite de anvelope uzate etc. în această perioadă.

Produsele folosite în acţiunea de dezinsecţie sunt K’OTHRINE PROFI EC 250 – substanţă pentru combaterea adulţilor, inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika, şi VECTOBAC WG – produs insecticid special conceput pentru combaterea ţânţarilor aflaţi în stadiul de larvă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, Comisia Naţională a Produselor Biocide, şi fac parte din grupele Xn (nocive, grupa III de toxicitate) respectiv Xi (iritante, grupa IV de toxicitate) de toxicitate şi se regăsesc în Registrul Naţional al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană. În caz de ingerare accidentală, antidotul este vitamina K1 şi se găseşte la Spitalul de Urgenţă Cluj.

Activitatea de dezinsecţie este realizată de firma S.C. Coral Impex S.R.L., conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie încheiat cu municipiul Cluj-Napoca. În cazul unor condiţii meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va decala şi/sau prelungi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x