Lifestyle

Film – Baby driver – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Şoferii excepţionali, care pot să ajungă la orice destinaţie într-un mod spectaculos, au înflăcărat dintotdeauna imaginaţia iubitorilor de maşini, drifturi şi cai-putere. Această pasiune pentru viteză, coroborată cu multă dexteritate, a dus de-a lungul timpului la realizarea unor filme de mare priză la public.

Pe marile ecrane ale cinematografelor rulează în prezent un film dedicat vitezei şi talentului la volan, regizat de Edgar Wright. Din distribuţie fac parte: Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James, Jon Hamm, Eiza González, Jon Bernthal.


sursa video: youtube

Baby driver este un film de acţiune, comedie şi crimă. Încă de la început, imaginile redau esenţa ecranizării. Şoferul excepţional şi personajele principale sunt introduse în stilul pur al unui film dedicat celor care caută senzaţii tari, acţiune şi puţină comedie. Cadrele scurte, filmate din puncte de vedere diferite sunt de efect. Spectacolul vizual este unul asigurat încă din primele minute.

Cascadoriile sunt o parte majoră a filmului, sunt momente aşteptate şi de maxim efect. Scenele în care este pus în evidenţă talentul de şofer al personajului principal sunt excelente. Pe lângă o anumită credibilitate, fazele sunt bine compuse, partea de acţiune se îmbină foarte bine cu momentele de dialog.

De asemenea, este de remarcat şi transformarea unor momente de rutină cotidiană în mici scenete de musical. Liniştea şi acţiunea sunt intercalate într-o manieră care permite ca senzaţiile tari să aducă spectacol, iar urmărirea poveştii dintre protagonişti să facă povestea una demnă de a fi urmărită. De altfel, muzica este o componentă majoră a acestui film, coloana sonoră fiind un element vital pentru calitatea finală. Piesele alese, volumul de redare, întreruperile, din toate se poate remarca faptul acest aspect a fost foarte bine studiat şi că este unul dintre punctele forte ale filmului.

Personajele sunt foarte bine conturate. Dialogurile sunt destul de potrivite pentru un film de acţiune. Nu durează prea mult, dar suficient cât să se înţeleagă povestea şi să creeze premisele acţiunilor viitoare.

Baby driver este un film care merită o vizită la cinema. Nu este o capodoperă, dar este un film bine realizat, care merită văzut.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] cei care n-au plecat din oraș în această minivacanță de la mijlocul lunii august, senzațiile tari și acțiunea pot fi simțite printr-o vizită la cinema, pentru a viziona un film în format […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x