De interes

Acorduri de funcţionare pentru agenţii economici clujeni în format electronic, online

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Agenţii economici care desfăşoară activităţi de comerţ şi servicii de piaţă, pe raza municipiului Cluj-Napoca, pot solicita emiterea în format electronic, online, a acordurilor de funcţionare.

Solicitările agenţilor economici se pot face prin intermediul platformei edirect.e-guvernare.ro.

Pentru transmiterea solicitărilor către Primăria Cluj-Napoca, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Guvern nr.99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, este necesară parcurgerea următorilor paşi:

Pasul 1. Se accesează platforma https://edirect.e-guvernare.ro.

Pasul 2. Creare cont
Se merge la secţiunea CONT NOU – Cont persoană fizică, se completează rubricile din secţiune cu datele personale; se alege un nume de utilizator şi o parolă. Confirmarea creării contului se primeşte pe adresa de email indicată de către solicitant. Se accesează link-ul primit în email-ul de confirmare, contul fiind astfel creat.

Pasul 3. Intrare in sistem
Se merge la secţiunea CONECTARE;
La secţiunea Autentificaţi-vă cu, se selectează eDirect;
La secţiunea Selectare tip cont, se bifează Cont personal;
Se completează numele de utilizator şi parola, se bifează secţiunea Nu sunt robot.

Pasul 4. Depunere documentaţie
Se accesează Creează solicitare. La secţiunea Localitate se selectează Cluj-Napoca. La secţiunea Structură se selectează Direcţia Patrimoniul municipiului şi evidenţa proprietăţii – serviciul Autorizări comerţ. La secţiunea Procedură se găsesc informaţii legate de documentaţia care trebuie depusă pentru eliberarea acordurilor de funcţionare, iar la secţiunea Acţiune se poate încărca documentaţia respectivă. Unde acest lucru se impune, documentaţia ataşată trebuie să fie semnată electronic.
După încărcarea documentaţiei, dacă este cazul, pot fi transmise Observaţii în rubrica dedicată. Apoi se apasă butonul Lansează solicitare şi astfel documentaţia a fost depusă. Apare imediat o notificare: „Solicitarea cu nr.PISEG # …. împreună cu documentele depuse a fost înregistrată cu succes.”

Pasul 5. Preluare documentaţie
După descărcarea documentelor de către Serviciul de specialitate şi înregistrarea solicitării în Sistemul Intern de management al documentelor (INFOCET) al Primăriei Cluj-Napoca, se primeşte de către cetăţean prin email un mesaj prin care i se comunică atât numărul de înregistrare generat de către platforma edirect.e-guvernare.ro (numarul PISEG), cât ăi numărul de înregistrare intern, generat de către Sistemul intern de management al documentelor (INFOCET).

Pasul 6. Stadiul soluţionării cererii poate fi urmărit pe site-ul Primăriei, folosind numărul de înregistrare intern primit (numărul din INFOCET) la Rubrica Servicii online /Registratura.

Pasul 7. După soluţionarea solicitării şi urcarea documentelor de către Serviciul de Specialitate pe platforma edirect.e-guvernare.ro, cetăţeanul primeşte prin email un mesaj prin care este înştiinţat că solicitarea i-a fost soluţionată. Documentul final poate fi descărcat de pe platforma edirect.e-guvernare.ro.

Primăria municipiului Cluj-Napoca oferă totodată cetăţenilor posibilitatea de a achita online taxele pentru acordul de funcţionare pe site-ul Primăriei www.primariaclujnapoca.ro, secţiunea Plăţi online.

Această procedură de eliberare a acordurilor de funcţionare în format electronic, online, se adresează celor aproximativ 9.600 de agenţi economici înregistraţi la nivelul municipiului Cluj-Napoca şi vizează scurtarea termenului de procesare a documentaţiilor de la aproximativ 70 de zile la 25 de zile.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x