Ediţie de record a Street FOOD Festival Cluj 2017

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Duminică, 9 iulie, s-a încheiat o ediţie record Street FOOD Festival. Cea mai delicioasă experienţă culinară din România a adus timp de 4 zile pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca peste 85.000 de gurmanzi, care s-au bucurat de reţetele celor peste 65 de vendori prezenţi. Preparatele savuroase, muzica live, filmele vizionate outdoor şi atmosfera relaxantă au reuşit să creeze acasă, la Cluj-Napoca, un festival complet, asezonat cu o mulţime de reţete ingenioase.

Alături de cei peste 85.000 de participanţi, Chef Foa, Chef Adi Hădean, Chef Paul Siserman, Chef Cătălin Jernoiu, Chef Antonio Passarelli, Chef Chris Barber şi mulţi alţii au dat contur unei experienţe inedite. S-a gătit la foc continuu timp de 4 zile iar rezultatele au fost peste aşteptări.

„Ce bine e să fii acasă. Încă nu ne vine să credem că a trecut atât de repede acest weekend şi că am reuşit împreună cu vendorii prezenţi şi cu publicul nostru frumos să ducem această experienţă de street-food la un alt nivel. Dacă anul trecut am avut prezenţi peste 40.000 de gurmanzi la prima ediţie a festivalului, rezultatele de anul acesta nu pot decât să ne bucure şi să ne determine să vrem să oferim şi mai mult. Am primit nenumărate feedback-uri extrem de bune şi, în ciuda celor câţiva stropi de ploaie oamenii ne-au rămas alături şi au luat parte în număr record la toate activităţile festivalului. Ce ne mai rămâne de spus? Să mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături, de la autorităţi, parteneri, sponsori şi public bineînţeles. Mulţumim şi vendorilor că au atât de multă încredere în noi şi abia aşteptăm să dăm startul unei noi ediţii de Street FOOD Festival. Ne reîntâlnim în curând la Braşov, Bacău, Alba-Iulia şi Timişoara.” a declarat Constantin Covaliu, General Manager Street FOOD Festival.

Aflat pentru a doua oară la Cluj-Napoca (puteţi vedea AICI cum a fost la PRIMA EDIŢIE), Street FOOD Festival a răsfăţat publicul cu preparate autentice de street-food şi cu o experienţă inedită ce s-a integrat perfect în peisaj. Festivalul nu a însemnat însă doar mâncare. Gurmanzii cu multă poftă de bine au reuşit să atingă recorduri şi prin intermediul campaniei Share a Meal. Astfel, peste 150 de porţii de mâncare au fost donate şi duse la centrul de adăpost pentru oameni nevoiaşi şi la cel pentru copii. De asemenea, componenta socială a inclus şi o campanie de colectare selectivă a deşeurilor menajere şi a uleiului folosit în bucătăriile mobile.

Alături de această experienţă culinară inedită, organizatorii Street FOOD Festival au pus la cale şi primul Street Food Summit din România. Acest eveniment de record a coincis şi cu lansarea primei asociaţii de street-food din ţara noastră: Street Food Revolution, în prezenţa unor chefi celebri precum: Chris Barber (chef renumit şi premiat la nivel mondial, a cărui locaţii au fost distinse cu stele Michelin, a fost bucătarul Prinţului Charles timp de 11 ani, în prezent fiind consultant în industria alimentaţiei) şi Chef Foa (Florin Scripca – unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din România, promotor şi ambasador al conceptului street-food în România). Scopul asociaţiei este acela de a reuni vendorii de street-food din ţara noastră şi de a forma un cadru legal care să permită dezvoltarea unei culturi gastronomice veritabilă, durabilă şi sustenabilă.

Street FOOD Festival nu se va opri aici. Bucătăria festivalului se va muta mai departe la Braşov, Bacău, Alba Iulia şi Timişoara, oraşe în care experienţa festivalului va pune din nou la încercare gusturile gurmanzilor. Mai multe detalii sunt disponibile pe website-ul: www.streetfoodfestival.ro.

Street Food Festival este un eveniment realizat de Agenţia Why Not & Flavours, susţinut de Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Street Food Festival – Cluj-Napoca 2017 – Day 4

#Cluj, știam noi că vei fi minunat și ne-am simțit super fain acasă! Au fost patru zile superbe în care am mâncat toate bunătățile, ne-am relaxat, am dansat și am ascultat muzică foarte bună!De abia așteptăm să ne vedem din nou.

Posted by Street Food Festival on 10 Iulie 2017

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x