De interes

Drumurile judeţene spre Făget şi Alba, în reabilitare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Începând de luni, 17 iulie 2017, un nou drum judeţean intră în reabilitare. Porţiunea cuprinsă între limita judeţului Alba a DJ 107 F şi intersecţia cu DN 15, pe raza localităţii Luncani, comuna Luna, intră în reabilitare. Perioada estimată de autorităţi pentru această lucrare este de maxim 10 luni.

Conform informaţiilor transmise de Consiliul Judeţean Cluj, ample lucrări de modernizare vor fi executate în profunzimea drumului, având în vedere starea avansată de degradare a acestui sector. În prezent, porţiunea de drum judeţean care va intra în lucrări de reparaţii are numeroase gropi, plombe deteriorate şi fisuri asfaltice transversale care afectează în mod vizibil structura sistemului rutier şi care sunt de natură a împiedica circulaţia în bune condiţii şi în siguranţă.

Lucrările constau, în principal, în lărgirea părţii carosabile până la şase metri, consolidarea profilului drumului cu piatră spartă, aşternerea de covoare asfaltice şi de uzură, executarea de şanturi noi, amenajarea drumurilor laterale şi refacerea semnalizării rutiere.

Un alt drum judeţean aflat în reabilitare în această perioadă este DJ 107R Cluj-Napoca – Făget – Ciurila – DJ 107L, pe acest sector derulându-se ample lucrări de întreţinere curentă şi periodică care includ plombări, săpături de şanturi, burduşiri etc.

Autorităţile anunţă că în perioada imediat următoare, în conformitate cu graficul de lucrări aprobat si fondurile alocate în acest sens de forul administrativ judetean, pe DJ 107R Cluj-Napoca – Făget – Ciurila – DJ 107L vor fi executate lucrări de refacere a stratului de uzură al carosabilului, prin aplicarea unui covor asfaltic nou.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x