Program estival de lectură la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Programul estival de lectură „E vremea cititului”, dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani, se desfăşoară până în 8 august, la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”.

Copiii participanţi vor descoperi că lectura poate fi distractivă, vor cunoaşte alţi copii alături de care se vor simţi bine în bibliotecă şi se vor bucura de beneficiile cititului. Copiii sunt aşteptaţi să se înscrie la sediul central al bibliotecii de pe Calea Dorobanţilor, nr. 104, parter est, prin telefon: 0264.595620 sau prin e-mail: copii@bjc.ro.

Prin desfăşurarea activităţilor din cadrul acestui program se urmăreşte încurajarea lecturii în timpul verii şi prevenirea declinului în dezvoltarea deprinderilor de citire, declin care apare dacă în timpul vacanţei copiii nu citesc suficient. Programele estivale de lectură sunt distractive şi se dovedesc a fi un mod palpitant de a-i stimula pe copiii care în cursul vacanţei de vară ajung să se plictisească.

Biblioteca Judeţeana „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, este unul dintre cei 17 parteneri ai grupului Citim Împreuna România, care coordonează programul estival de lectură. Acesta este format din autori de cărţi pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari, dar şi părinţi sau bunici care au în comun nu doar dragostea pentru cărţi, ci şi bucuria de a vedea copii şi adulţi citind împreună. Grupul Citim Împreună România a fost lansat pentru a promova beneficiile şi frumuseţea cititului împreună în rândul copiilor şi al celor ce au grija de ei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x