Enisala Castelfest 2017, două zile de distracţie estivală pe tărâmul cetăţii dobrogene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe 22 şi 23 iulie, Cetatea Enisala îşi redeschide porţile pentru o serie de concerte susţinute de artişti naţionali şi internaţionali, ateliere creative, jocuri şi concursuri şi un parc de distracţii care se anunţă fantastic.

Sub patronajul Consiliului Judeţean Tulcea, Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea şi Asociaţia Culturală Spectaculis organizează festivalul „Enisala Castelfest 2017”, în perioada 22 – 23 iulie, la Cetatea Enisala, singura cetate medievală din Dobrogea (situată pe raza comunei Sarichioi din judeţul Tulcea).

Festivalul va fi unul multicultural, fiind ştiut faptul că Tulcea este judeţul cu cel mai bogat areal multicultural din România, datorat celor 14 etnii ce locuiesc aici în armonie. Tocmai din acest motiv, ansambluri muzicale multietnice din această zonă vor fi invitate să prezinte mici momente culturale specifice.

Festivalul va fi un punct de atracţie pentru părinţi, dar şi pentru copii. În cadrul evenimentului va fi creat un oraş medieval menit să îi „transporte” pe vizitatori, în vremurile de altădată. Organizatorii anunţă că cei mai fericiţi vor fi copiii, aceştia având prilejul să înveţe despre viaţa din perioada de glorie a cetăţii Enisala, vor învăţa să picteze pe scuturi sau vor lua parte la activităţile desfăşurate în cadrul atelierelor tematice de olărit, pielărie, teatru şi lupte medievale. Participanţii la ateliere vor fi îmbrăcaţi în haine de epocă şi vor putea să îşi însuşească o frumoasă lecţie despre viaţa de acum 500 de ani. Totodată, copiii vor avea la dispoziţie un parc de distracţii, care va funcţiona în cele două zile ale festivalului.

Atmosfera va fi antrenată de MC Nino cu jocuri şi concursuri, adecvate spectatorilor de toate vârstele. De asemenea, MC Nino îi va introduce în stilul său caracteristic, pe artiştii români şi străini care vor încânta publicul cu programe muzicale variate, de la folk-rock la concerte tribut în memoria legendelor muzicii.
● Astfel, în prima zi a „Enisala Castelfest 2017”, în 22 iulie, vor concerta trupe tribut internaţionale: Zen Garden va interpreta melodiile grupului U2, New Jersey îi va aduce în faţa dumneavoastră pe cei de la Bon Jovi, iar Queen Legend, vă vor face sa vă amintiţi de legendarul grup Queen.
În cea de a doua zi a festivalului, pe 23 iulie, vor performa artişti îndrăgiţi din România: Radu Captari, Accuarella Band, Zuralia Orchestra şi Direcţia 5.
● În fiecare zi, în deschiderea trupelor consacrate pe scena festivalului vor concerta trupe locale din Dobrogea, reprezentante ale etniilor conlocuitoare din judeţul Tulcea.

Porţile festivalului vor fi deschise începând cu ora 10:00, iar intrarea publicului este gratuită.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x