De interes

Lucrări de întreţinere pe drumurile judeţului Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lucrări de întreţinere şi modernizare a drumurilor din judeţ se desfăşoară în această perioadă în mai multe zone. Pentru săptămâna de lucru 24 – 28 iulie, Consiliul Judeţean Cluj anunţă lucrări în desfăşurare pentru următoarele sectoare de drum judeţean:

Au demarat lucrările de întreţinere pe drumul judeţean DJ 161B Turda – Ploscoş.
Lucrările vizează un tronson de drum în lungime de 12.4 kilometri, de la kilometrul 11+644 până la kilometrul 24+044, împărţit în două sectoare, în funcţie de tipul lucrărilor de întreţinere.
Astfel, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 19+344 şi kilometrul 24+044 se execută lucrări de reprofilare cu adaos de piatră spartă cu cilindrare, în vreme ce pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 11+644 şi kilometrul 19+344 se execută lucrări de aşternere de covor asfaltic. Pe acest sector de drum, până în prezent au fost deja asfaltaţi aproximativ 2.5 kilometri, mai exact de la kilometrul 11+644 până la kilometrul 14+044. În prealabil, înaintea lucrărilor de asfaltare, s-au executat lucrări pregătitoare constând în plombări şi burduşiri.
Până la finalizarea lucrărilor mai sunt prevăzute, pe întreaga lungime a tronsonului de drum vizat, lucrări constând în acostamente, şanturi, înlocuire de podeţe, defrişări şi cosiri de vegetaţie.
Profitând de condiţiile meteorologice favorabile, lucrările continuă în ritm susţinut, anunţă autorităţile.

Lucrări de modernizare şi reabilitare sunt în plină derulare pe drumul judeţean DJ 151C limită cu judeţul Mureş – Tritenii de Jos.
Lucrările vizează un sector în lungime totală de 10.2 kilometri, de la kilometrul 12+500 până la kilometrul 22+700 şi au drept scop reabilitarea şi modernizarea, în profunzime, a drumului. De o mare amploare şi complexitate, lucrările constau într-o serie de operaţiuni care se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi, respectiv binder şi strat de uzură, cu inserţie de material geocompozit.
Până în acest moment au fost deja executate casete pentru lărgirea căii de rulare până la 6 metri şi s-a realizat fundaţia prin aşternerea stratului de piatră cu cilindrare. De asemenea, în perioada următoare se vor mai executa lucrări constând în acostamente, şanturi şi podeţe.
Lucrările de modernizare şi reabilitare a acestui drum judeţean sunt finanţate din creditul de 225.000.000 de lei contractat de Consiliul Judeţean – 3.454.952 lei şi din bugetul judeţului – 1.500.000 lei.

Au fost demarate lucrări de întreţinere pe drumul judeţean DJ 109A Chinteni.
Marţi, 25 iulie, Consiliul Judeţean Cluj a demarat lucrările de întreţinere curentă şi periodică a drumului judeţean DJ 109A Chinteni – intersecţia cu drumul judeţean DJ 109 (Vultureni).
Este vizat un sector de drum în lungime de 17 kilometri, de la kilometrul 10+200, respectiv intrarea în localitatea Chinteni şi până la kilometrul 27+200 – intersecţia cu drumul judeţean DJ 109. Lucrările constau în plombări full jet cu stropiri succesive de emulsie şi plombări cu asfalt.
Drumul judeţean DJ 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Jurca urmează să beneficieze de ample lucrări de modernizare şi reabilitare ce vor fi finanţate din creditul de 50.000.000 de euro contractat de Consiliul Judeţean.
Până la acel moment însă, pe raza localităţii Chinteni sunt prevăzute lucrări de extindere a reţelei de canalizare derulate de Primăria comunei, astfel că lucrările de modernizare nu vor putea demara decât după finalizarea acestora. Cu toate acestea, a fost făcuta o evaluare a situaţiei din teren, s-a încheiat un contract de execuţie iar lucrările de întreţinere au fost demarate.
În ceea ce priveşte lucrările mult mai ample de reabilitare şi modernizare ce urmează a avea loc în cadrul programului de investiţii al Consiliului Judeţean, proiectul se află în prezent în faza finală de obţinere a avizelor pentru autorizaţia de construire, execuţia urmând să înceapă ulterior obţinerii autorizaţiei şi finalizării lucrărilor derulate de administraţia locală a comunei Chinteni.

Pe drumul judeţean DJ 108C Scrind – Răchiţele se desfăşoară lucrări pregătitoare în vederea asfaltării unui nou tronson al drumului, în vederea îmbunătăţirii infrastructurii rutiere din această zonă turistică.
Este vizat sectorul de drum cuprins între poziţiile kilometrice 59+000 şi 61+830, până în această etapă executându-se deja lucrări constând în plombări şi burduşiri în vederea pregătirii asfaltării. Lucrările de asfaltare urmează să demareze imediat ce condiţiile meteorologice vor permite desfăşurarea acestui tip de lucrări. Totodată, se vor mai executa lucrări constând în tăieri de acostamente, acostamente, curăţare de şanturi şi rigole.
Respectivul sector de drum face legătura între tronsonul rutei Mănăstireni – Călata – Mărgău pe care recent au fost finalizate lucrările de modernizare şi drumul judeţean DJ 763, porţiune de drum reabilitată de Consiliul Judeţean Cluj în cadrul proiectului european privind „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor”. Astfel, prin reabilitarea acestei porţiuni de 2.83 kilometri se asigură continuitatea întregului sector de drum judeţean care porneşte din comuna Mănăstireni şi ajunge, prin Ic Ponor, în inima Parcului Naţional „Munţii Apuseni”.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x