De interesŞtiri

Lucrări de asfaltare pe drumul judeţean Cluj-Napoca – Făget – Ciurila

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lucrări de asfaltare pe drumul judeţean Cluj-Napoca – Făget – Ciurila au fost demarate de Consiliul Judeţean Cluj.

Drumul judeţean 107R Cluj-Napoca – Făget – Ciurila – DJ 107L este în această perioadă în plin proces de refacere, pe acest sector derulându-se ample lucrări de întreţinere curentă şi periodică. Este vizat un tronson de drum în lungime de 13.05 kilometri, de la kilometrul 8+300 până la kilometrul 21+350.

„Este o nouă asfaltare ce va genera beneficii multiple, atât pentru cetăţenii care locuiesc în zona metropolitană Făget – Sălicea – Ciurila întrucât asigură legătura directă cu municipiul Cluj-Napoca, cât şi pentru că face legătura cu drumul judeţean DJ 107L, către Cheile Turzii, lacurile din comuna Ciurila sau alte zone de relaxare preferate de clujeni” a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

După ce, în prealabil, a fost pregătit frontul de lucru prin realizarea de plombări, burduşiri şi alte tipuri de lucrări care ţin de refacerea fundaţiei drumului în zonele afectate, în aceste zile, în conformitate cu graficul de lucrări aprobat şi fondurile alocate în acest sens de forul administrativ judeţean, pe DJ 107R Cluj-Napoca – Făget – Ciurila – DJ 107L sunt în plină desfăşurare lucrări de refacere a stratului de uzură al carosabilului, prin aplicarea unui covor asfaltic nou.

În acest stadiu al lucrărilor, a fost deja asfaltat un sector în lungime de 1.1 kilometri pe ambele sensuri de circulaţie şi un sector în lungime de aproximativ 3 kilometri pe un sens de circulaţie. Totodată, lucrările de întreţinere pe acest drum judeţean mai prevăd şi realizarea de acostamente.

Datorită condiţiilor meteorologice favorabile, autorităţile anunţă că lucrările de asfaltare se desfăşoară în ritm susţinut.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x