Cinema Under The Bridge cu filme de la TIFF şi teatru interactiv, la AWAKE Festival

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Doar o lună a mai rămas până la prima ediţie AWAKE, festival de muzică şi arte care promite o adevărată desfătare artistică şi culturală, într-unul dintre cele mai frumoase parcuri din zona Ardealului: domeniul castelului Teleki din Gorneşti.

Deşi muzica rămâne personajul principal al festivalului, filmele şi teatrul nu vor lipsi nici ele din programul evenimentului. O selecţie specială de producţii cinematografice puse la dispoziţie de Festivalul Internaţional de Film Transilvania va putea fi urmărită în Cinematograful de Sub Pod, în timp ce pe aleile din festival se vor juca mai multe fragmente din piese clasice de teatru, în parteneriat cu Universitatea de Arte Târgu Mureş.

Amenajat aşa cum sugerează şi numele său, chiar sub nivelul podului de piatră din parcul Teleki, într-o superbă poieniţă ce poate găzdui câţiva zeci de spectatori pasionaţi de filme şi scurtmetraje, Cinema Under The Bridge va fi deschis în fiecare zi a festivalului, odată cu lăsarea întunericului.

Programul de filme puse la dispoziţie de către TIFF va include câte două proiecţii pe seară, una de la 20:30, cealaltă începând cu ora 22:30, astfel că publicul AWAKE va putea urmări:

Vineri, 1 septembrie
• 20:30 – „Vara s-a sfârşit”, r. Radu Potcoavă (1h45);
• 22:30 – „Dumnezeu să ne ierte”/ „Que Dios nos perdone”, r. Rodrigo Sorogoyen (2h04);


Scenă din filmul „Que Dios nos perdone”

Sâmbătă, 2 septembrie
• 20:30 – Scurtmetraje româneşti din selecţia TIFF 2017 (1h51);
• 22:30 – „Povestea iubirii”/ „The History of Love”, r. Radu Mihăileanu (2h14);


Scenă din filmul „The History of Love”

Duminică, 3 septembrie
• 20:30 – „(M)ucenicul”, r. Kirill Serebrennikov (1h58);
• 22:30 – „Câini”, r. Bogdan Mirică (1h44).


Scenă din filmul „(M)ucenicul”

Pentru iubitorii de teatru se pregătesc câteva fragmente de teatru clasic ce vor fi interpretate de echipa de actori coordonată de Cristi Bojan, absolvent de Actorie şi Regie, ce lucrează în prezent la Universitatea de Arte din Târgu Mureş. Printre cei 20 de actori care vor veni la AWAKE se regăsesc studenţi ai Universităţii de Arte din Târgu Mureş, elevi ai Liceului Vocaţional de Artă, precum şi membri ai trupei Guga Jr. a Teatrului Naţional Târgu Mureş. Aceştia vor interpreta aproximativ 30 de roluri, în mai multe fragmente din piese clasice de teatru, precum: „Visul unei nopţi de vară”, „Îmblânzirea scorpiei” şi „Furtuna” de W. Shakespeare, „Vicleniile” lui Scapin, „Doctor fără voie” de Moliere şi „Nu puneţi dragostea la încercare” de Bassilio Locatelli. Fragmenetele se vor juca în diverse locaţii din festival, în decorul natural al parcului Teleki, mergând pe ideea conceptului de „teatru stradal”.

Prima ediţie AWAKE va avea loc în weekendul 1 – 3 septembrie, la doar câţiva kilometri de Târgu Mureş, pe fabulosul domeniu al castelului Teleki din Gorneşti. Muzică, instalaţii artistice de mari dimensiuni, decoruri speciale, filme, teatru, cărţi, mâncăruri şi băuturi alese promit o experinţă completă tuturor celor dornici de o ultimă vacanţă de vară, la castelul contelui Teleki.

Detalii suplimentare despre festival sunt disponibile pe site-ul festivalului şi pe pagina oficială de facebook, noi activităţi precum şi programul detaliat pe scene urmând a fi comunicat în perioada următoare.

Biletele disponibile la preţul de 181 de lei, respectiv 205 lei cu camping pot fi achiziţionate în continuare de pe www.eventim.ro, locurile în camping fiind aproape de epuizare. Pentru mai multe detalii şi alternative pentru cazare, se poate accesa secţiunea „Accommodation” de pe www.awakefestival.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x