De interesŞtiri

Lucrări de asfaltare pe drumurile judeţului Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lucrări de asfaltare s-au desfăşurat în perioada 31 iulie – 4 august 2017 pe o serie de porţiuni ale drumurilor judeţene. Consiliul Judeţean Cluj a anunţat lucrări de asfaltare pentru următoarele sectoare de drum judeţean:

Pe drumul judeţean DJ 161D Dej – Nireş – Unguraş – Valea Unguraşului, s-au desfăşurat lucrări de întreţinere constând în aşternere de covor asfaltic.
Astfel, a fost vizată asfaltarea sectorului de drum de la ieşirea din localitatea Nireş spre Unguraş, de la kilometrul 18+021 până la kilometrul 19+240, după ce, în prealabil, au fost executate lucrări pregătitoare, precum tratarea burduşirilor şi plombări cu emulsie. În completarea lucrărilor de asfaltare, pe acest sector de drum urmează a fi realizate şi alte operaţiuni de întreţinere constând în acostamente şi şanţuri.
Lucrările de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere pe sectorul vizat sunt realizate de către Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj S.A., societate al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Cluj, preconizându-se ca acestea să dureze aproximativ şapte zile, în funcţie şi de condiţiile meteorologice.

Au început lucrările de asfaltare a drumului judeţean DJ 151C Tritenii de Jos – limită cu judeţul Mureş.
Lucrările vizează într-o primă etapă, informează autorităţile, asfaltarea unui sector de 2.5 kilometri din cei 10.2 kilometri ai drumului judeţean 151 C, tronson care începe de la kilometrul 12+500 – limită cu judeţul Mureş şi ajunge până la kilometrul 22+700 – Tritenii de Jos.
Pentru a se ajunge în această etapă, executantul lucrărilor, S.C. Construct Perom SRL a executat o serie de lucrări pregătitoare care au constat în lărgirea căii de rulare până la un ecart de 6 metri, aşternerea fundaţiei de piatră spartă prin cilindrare, săpături de şanţuri, acostamente etc.

S-a finalizat asfaltarea unui nou tronson al drumului judeţean Scrind – Răchiţele.
În cadrul programului de lucrări de întreţinere curentă şi periodică a drumurilor judeţene pentru anul 2017, Consiliul Judeţean Cluj anunţă finalizarea aşternerii stratului de asfalt pe tronsonul cuprins între kilometri 59+000 şi 61+830, al drumului judeţean DJ 108C Scrind – Răchiţele.
După aşternerea stratului de asfalt, procesul de reabilitare a acestui sector de drum judeţean va continua prin realizarea de lucrări suplimentare constând în completare de acostamente, respectiv curăţare de şanturi şi rigole, etapă preconizată să dureze aproximativ 10 zile.
Tronsonul de drum proaspăt asfaltat face legătura între tronsonul rutei Mănăstireni – Călata – Mărgău, pe care recent au fost finalizate lucrările de modernizare, şi drumul judeţean DJ 763, porţiune de drum reabilitată de Consiliul Judeţean Cluj în cadrul proiectului european privind „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor”. Astfel, prin reabilitarea acestei porţiuni de 2.83 kilometri se asigură continuitatea întregului sector de drum judeţean care porneşte din comuna Mănăstireni şi ajunge, prin Ic Ponor, în zona turistică Padiş din Munţii Apuseni.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x