Evenimente

„Seri de vară clujene” revin în luna august

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

„Seri de vară clujene” a ajuns la ediţia a VII-a. Evenimentul a debutat în anul 2011, cu intenţia declarată de a anima oraşul pe timpul verii şi deopotrivă, de a promova artişti talentaţi ai Clujului. Ritmurile lor de jazz, folk şi electronice, reprezentaţiile de dans sau balet, transformă fiecare loc ales pentru eveniment, reactivând spaţiul prin atmosfera boemă, relaxantă, tipic clujeană.

Ediţia din acest an va cuprinde 4 evenimente, în ultimele 3 weekend-uri din august, în locuri îndrăgite de clujeni – Amfiteatrul de la Baza Sportivă Gheorgheni, Parcul de pe Str. Dâmboviţei din Mărăşti, Plaja Grigorescu şi Piaţa Muzeului.

Programul Serilor de vară clujene:

11 august – „Seri de vară… în alte lumi”, Amfiteatrul Bazei sportive Gheorgheni
19:30 Workshop dans „Hula” – susţinut de Anna Maria Balazs, pasionată de lumea polineziană, de 9 ani ea păşind în ritmurile dansului hawaian Hula. Experienţa ei în acest dans a fost formată în cadrul cursurilor internaţionale susţinute de maeştrii din Hawaii: Raylene Kawaiae’a şi Hope Keawe, Loea Kawaikapuokalami Hewett, Hokulami de Rego, Lei’ohu Ryder şi Mayden Ku’nipo, Nelson Ka’Ai, Keali’I Reichel, Mark Keali’I Ho’omalu.
20:30 La contessa Maritza (arii şi duete din operete celebre)
Spectacolul o are ca personaj central pe Contessa Maritza din opereta cu acelaşi nume de Emmerich Kalman. Pretextul este o petrecere la care Maritza invită personaje celebre din operete îndrăgite ca Silvia şi Contessa Maritza de Emmrich Kalman, Giuditta, Văduva veselă şi Ţara surâsului de Franz Lehar, Lăsaţi-mă să cânt de Gherase Dendrino şi Liliacul de Johann Strauss. Intrigile superficiale şi amuzante care se ţes la această petrecere, muzica, dansul şi vocile deosebite ale protagoniştilor vor face deliciul publicului meloman, şi nu numai.
Din distribuţie fac parte: Adonis Tanta, Danilo Istvan Kozocsa, Zsupan Lorena Puican, Stasi Oana Trâmbiţaş, Adela Adriana Ţidor, Maritza Sergiu Coltan, Tassilo
Scenariul şi regia : Ina Hudea
Dirijor: Vlad Eniu
Acompaniază: Lizbeth Tetrade, pian şi formaţia A.t.a.c.

12 august ora 20:00 – „Seri de vară… în alte timpuri”, Parcul de pe Str. Dâmboviţei din Mărăşti
Soliştii Fang Shuang şi Paula Coteţ
Cântece cunoscute fredonate cândva vor fi din nou aproape de inimile clujenilor. „Copacul”, „De-ar fi să vii”, „De-ai fi tu salcie la mal”, „Marea cântă”, „Ciobănaş cu 300 de oi”, „Sara pe deal”, „Ană, zorile se varsă” sau „Make you feel my love”, „Someone like you” sunt o parte din amintirile pe care clujenii sunt invitaţi să le retrăiască alături de Fang Shuang, solist vocal la Opera Comica pentru Copii, cunoscut publicului larg prin participarea la faza finală a concursului Românii au Talent, ediţia 2017.
Alături de el, Paula Coteţ, o solistă de 15 ani ce studiază muzica la Colegiul de Arte din Baia Mare. Artista este câştigătoare a mai multor concursuri naţionale şi internaţionale de muzică clasică, uşoară şi romanţe.
Spectacol susţinut coregrafic de balerinii: Sebastian Vlad, Ioana Cristina Tokes, Viorica Bogoi, Har Liviu Mihai, Antonia Indrei.
Coregrafia: Sebastian Vlad, acompaniază formaţia A.T.A.C., dirijor Vlad Eniu, regia artistică Ina Hudea.

18, 19 august – Folk happening on the beach, Plaja Grigorescu
Plaja Grigorescu, de pe malul Someşului, va găzdui în 18 şi 19 august un regal estival al muzicii folk, la ceas de seară, când soarele se-mblânzeşte şi sufletele tânjesc după relaxare şi muzică bună. Muzica folk se bucură de un loc binemeritat în interesul şi apetitul clujenilor, atunci când vine vorba de muzică de suflet, destindere, frumos şi nu în ultimul rând, implicare.
18 august ora 20:00 – Trupa Boemis, Magda Puşkas & Rareş Suciu
19 august ora 20:00 – Cristina Nagy Pştraşcu & Duo Mignon, Raluca Marinescu, Ioana Mureşan, Adriana Andreica & Florin Grec, Dudu Isabel & friends, Cătălin Condurache

Seara de 19 august se va termina cu un foc de tabără, pe ritmuri de folk care vor întâmpina zorii zilei.

25, 26 august – Concerte live & muzică electronică, Piaţa Muzeului
Ultimul weekend al lunii august se va organiza în locaţia iniţială a Serilor de vară clujene, Piaţa Muzeului. Clujenii sunt invitaţi să asculte o nouă latură a muzicii live, una acompaniată şi de DJ, care îi oferă o notă diferită faţă de cele obişnuite. Locul de suflet al clujenilor va răsuna pe ritmuri ademenitoare, după cum urmează:
25 august ora 19:00 – Le Minion, Socol, Vlad Bretan
26 august ora 19:00 – Renata Burca, Natif, Edina Jazz Quartet

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu „Scena Urbană”, Asociaţia Culturală „Citadela Artelor” şi Bigtime Production, iar accesul publicului va fi gratuit.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x