Film – Atomic blonde: Agenta sub acoperire – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Spioni şi secrete, talente deosebite şi o zonă de conflict în care acestea pot să înflorească în voie, par a fi o reţetă perfectă pentru un film de acţiune. Agenţilor invizibili dar foarte influienţi le sunt dedicate numeroase filme care scot în evidenţă forţa personajelor, superioritatea lor din punct de vedere fizic şi intelectual, importanţa lor în derularea şi deznodământul marilor evenimente istorice.

Noul film dedicat spionilor nu face excepţie de la regulă şi de la reţeta sigură şi de succes. În rolul principal este de această dată o femeie, interpretată de Charlize Theron. Alături de ea îi mai regăsim pe James McAvoy, Eddie Marsan, John Goodman, Toby Jones, Sofia Boutella, Til Schweiger. Regia este semnată de David Leitch.


sursa video: youtube

Atomic blonde (Atomic blonde: Agenta sub acoperire) este un film de acţiune, mister şi thriller. Chiar dacă acţiunea este baza poveştii, liantul întregii producţii, ceea ce iese bine în evidenţă este decorul, senzaţia creată de cei care au compus imaginea. Din punct de vedere strict al realizării profesioniste, obiective, decorurile şi toată scenografia sunt bine realizate. Toate elementele care amintesc de comunism şi de perioada de sfârşit al anilor 80 în zona Europei comuniste sunt bine surprinse şi redate. Din punct de vedere al spectatorului însă, cel care se vede purtat în această lume timp de aproape două ore, imaginile pot să devină obositoare, puţin demoralizatoare. Atmosfera duce la crearea unei stări apăsătoare.

Filmul este violent şi cu o multitudine de scene seci, greu de digerat pe alocuri. Felul în care au fost filmate cadrele ajută la escaladarea stării de tensiune, la amplificarea acţiuni şi oferă de câteva ori o perspectivă interesantă. Violenţa şi rezultatul vizibil al bătăliilor duse de personaje sunt elemente principale în Atomic blonde: Agenta sub acoperire.

Povestea nu este una cursivă şi foarte uşor de urmărit. Chiar dacă totul pare clar de la început, sunt câteva momente în care se poate pierde din vedere obiectivul, motivul tuturor disputelor şi crimelor. Scenele de dialog şi cele de acţiune nu sunt întotdeauna bine intercalate. La un moment dat, partea de dialog şi poveste continuă prea mult, fără niciun element de acţiune, fapt ce duce la plictiseală şi aduce o umbră de dezinteres din partea publicului. Apoi, acţiunea şi violenţa extremă apare în peisaj şi pare să nu se mai termine.

Una dintre părţile bune a filmului este Charlize Theron, în mod special în scenele de luptă: arată bine, se mişcă bine, reuşeşte să creeze impresia unui agent bine pregătit, gata oricând să treacă peste oricine îndrăzneşte să stea în calea realizării misiunii. Un alt element important din film, care mai înviorează atmosfera şi aduce o rază se soare în tenebroasa atmosferă a spionilor, este muzica. Aceasta a fost aleasă bine, se pliază pe momente şi aduce un plus de valoare scenelor.

Atomic blonde (Atomic blonde: Agenta sub acoperire) este un film care nu merită o vizită la cinema şi plătit bilet pentru a fi văzut. Pentru fanii lui Charlize Theron sau ai spionajului, filmul poate fi văzut şi în momentul în care o să apară pe micile ecrane, cu acelaşi rezultat nespectaculos şi fără nicio emoţie.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x