Transport direct până la AWAKE Festival

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pentru cei care nu ştiau cum pot ajunge pe tărâmul de poveste al festivalului AWAKE, organizatorii evenimentului îi anunţă că drumul spre festival este scurt, direct şi plin de ajutoare. O companie de transport persoane va pune la dispoziţia festivalierilor o linie directă de autobuze din Târgu Mureş către lumea fantastică a festivalului şi retur. Domeniul castelului Teleki din Gorneşti, locul de desfăşurare a festivalului este la 17 kilometri distanţă de Târgu Mureş, drum uşor de parcurs şi cu trenul, maşina personală sau cu bicicleta.

Domeniul castelului Teleki, gazda primei ediţii AWAKE, se află pe Drumul Naţional 15, între Târgu Mureş şi Reghin, drum care poate fi parcurs foarte uşor şi rapid în zilele de festival, publicul AWAKE având la dispoziţie mai multe opţiuni pe partea de transport.

Curse directe cu autobuzele AWAKE puse la dispoziţie de Balint Trans, care vor pleca spre festival în fiecare zi din weekendul 1 – 3 septembrie din centrul oraşului Târgu Mureş, începând cu ora 15:00. Acestea circulă chiar până la intrarea în festival şi retur. Vor fi curse regulate cu o frecvenţă de aproximativ 20 de minute. În funcţie de cât de repede se vor umple autocarele, acestea îşi vor mări frecvenţa. Autobuzele vor circula până la ora 4 dimineaţa, deci şi la plecare, spectatorii AWAKE pot alege aceeaşi variantă de transport spre oraş. Cursele se fac contra cost, un bilet pentru un drum urmând să coste 5 lei.

Trenul. Există mai multe trenuri CFR care pornesc din Târgu Mureş şi opresc în Gorneşti, unele dintre ele fiind disponibile chiar de la orele după-amiezii: 14:25 şi 15:30, sau seara: 19:15, 22:50. Există variante de tren şi pentru retur, cei interesaţi de programul exact al acestora putând accesa site-ul CFR Călători pentru detalii complete.

Maşina. Fie că aleg sa vină cu maşina personală, fie că decid să vină în gaşcă, aplicând principiul carpooling, organizatorii dau asigurări celor interesaţi de transportul cu automobilul că există spaţiu pentru parcare. Accesul în parcare va fi gratuit, însă de la maşină până la intrarea în festival va trebui parcursă o distanţă de aproximativ 1 kilometru.

Motor şi bicicletă. Fiind un drum scurt şi foarte bine întreţinut, traseul Târgu Mureş – Gorneşti poate fi făcut şi pe două roţi. Mai mult decât atât, Asociaţia Unda Verde şi Fundaţia Comunitară Mureş au pregătit un traseu cicloturistic între Târgu Mureş şi Gorneşti, chiar pe malul Mureşului, printr-un decor pitoresc, departe de traficul intens al maşinilor de pe drumul naţional. Pe 1 septembrie, la ora 16:00, se va organiza o plecare în grup din oraş, de pe Malul Râului Mureş – „La 7 plopi”, către festival, cât mai mulţi pasionaţi de biciclete fiind invitaţi să se alăture plutonului. Rasteluri pentru parcarea bicicletelor vor fi amenajate chiar la intrarea în festival.

AWAKE va avea loc în weekendul 1 – 3 septembrie, detalii despre ce se pregăteşte publicului pentru această primă întâlnire fiind disponibile pe site-ul festivalului, www.awakefestival.ro precum şi pe pagina de facebook: www.facebook.com/AWAKEFestival.Ro. De la Cinema sub Pod, la Biblioteca în Pădure, de la instalaţii artistice de mari dimensiuni, la scenă în copac, de la zone de relaxare la spaţii de joacă, totul începe să prindă viaţă, pregătindu-se astfel unul dintre cele mai frumoase experienţe de festival, în mijlocul naturii.

Abonamente mai sunt disponibile pe www.eventim.ro şi în reţelele afiliate. Acestea costă 185 de lei, sau 205 lei, cu camping inclus. Locurile în camping sunt limitate, aşa că cei interesaţi sunt rugaţi să îşi rezerve din timp spaţiul pentru cort prin achiziţionarea biletului aferent, sau a unui upgrate pentru corturi deja montate sau cazare în Glamping. Detalii pe site, secţiunea Accomodation.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x