Lifestyle

Film – Turnul întunecat – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O lume a fanteziei se deschide la fiecare spectacol cinematografic pentru cei prezenţi în sala de cinema. Un nou univers, în care oricine se poate strecura preţ de câteva zeci de minute, este revelat în noua ecranizare inspirată din seria de opt povestiri „The Dark Tower”, scrise de renumitul autor Stephen King.

În rolurile principale îi regăsim pe Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor, alături de Katheryn Winnick, Abbey Lee, Jackie Earle Haley, Nicholas Hamilton, Claudia Kim. Regia este semnată de Nikolaj Arcel.


sursa video: youtube

The dark tower (Turnul întunecat) este un film fantastic, de acţiune şi aventuri. Fantezia şi creativitatea autorului care a inspirat filmul a dus la crearea unui univers nou, cu alte reguli, dar în care totuşi există un personaj clar negativ foarte puternic, dar şi unul pozitiv, la fel, foarte bun în tot ceea ce face şi foarte talentat. Filmul are imagini de calitate şi interesante în general. Chiar dacă nimic nu pare să deranjeze, totuşi parcă ceva lipseşte în realizarea filmului, a imaginii, a poveştii, a construirii personajelor. Binele şi răul fac şi în acest film ceea ce fac de obicei: încearcă să se anihileze reciproc. Nu este nicio surpriză în felul în care este redată povestea.

Cu toate că pare să-i lipsească ceva esenţial, filmul are şi câteva momente mai interesante, demne de urmărit. Imaginile de prim-plan asupra unor elemente, uneori cu încetinitorul, sunt frumoase, bine realizate, aduc un plus de farmec filmului şi îi dau profunzime. Aceste imagini conturează cumva personajele care sunt surprinse în aceste ipostaze. Felul în care fiecare personaj îşi foloseşte talentul este de fiecare dată un plus la partea de imagine.

Ceea ce pare să meargă în plus la imagine rămâne în minus la poveste. Totul pare puţin superficial şi pueril. Chiar dacă sunt părţi care nu duc la crearea unei mare realizări cinematografice, sunt momente în care jocul actorilor salvează situaţia şi se crează premisele unui film bun. Idris Elba a fost foarte bine ales în rolul pe care-l interpretează, arată şi se mişcă conform cerinţelor unui personaj de o asemenea anvergură. Un alt personaj cheie, care dă viaţă filmului, este tânărul Tom Taylor, la care se poate întrevedea talentul pentru actor de dramă şi comedie.

Turnul întunecat pare să fie mai degrabă un episod dintr-un serial pentru copii, de urmărit sâmbăta dimineaţa, înainte de a ieşi la joacă şi a uita cu totul în următoarea oră despre ce a fost vorba. O calitate a filmului este că realizatorii au reuşit să-l păstreze în limitele rezonabilului din punct de vedere al duratei, la o oră şi jumătate.

The dark tower (Turnul întunecat) este un film care nu merită văzut la cinema. Nu este un film rău neapărat, dar nici nu este memorabil sau foarte interesant.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x