Film – O poliţistă irezistibilă – Fugi, dacă poţi – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comediile franţuzeşti au adus de-a lungul timpului hohote de râs în sălile de cinema, mai mult poate ca orice alte producţii. Filmele de comedie reuşite ale cinematografiei franceze reuşesc pe lângă amuzament să creeze şi o stare de bună-dispoziţie generală, care dăinuie şi după încheierea filmelor. Realizatorii din Hexagon au o semnătură aparte în industria cinematografiei mondiale şi felul lor de a distra publicul este unul nemuritor.

În 2017, o comedie marca cinematografie franceză rulează pe marile ecrane, avându-i în rolurile principale pe Alice Pol, Dany Boon, alături de Michel Blanc, Yvan Attal, Sabine Azéma, în regia lui Dany Boon.


sursa video: youtube

Raid dingue (O poliţistă irezistibilă – Fugi, dacă poţi) este un film de acţiune, care se pliază pe genul comic. Filmul împleteşte acţiunea şi comedia într-un mod fericit. Comedia de situaţie, indiferent că apare în scene statice sau de acţiune, reuşeşte să amuze şi să destindă atmosfera. Pe lângă acest tip de construire a stării de amuzament, se mizează şi pe comicul de limbaj, care este inteligent, rupt din realitate şi plin de farmec.

Având în vedere subiectul filmului, nu lipseşte şi o doză de misoginism, dar exprimat într-un mod simpatic, care nu deranjează, care are un substrat cu care se poate empatiza. Acest substrat al filmului are şi un avantaj, acela că reuşeşte să creeze o premisă pentru realizări majore profesionale şi personale, din partea tuturor celor implicaţi în poveste. Chiar dacă este o comedie plină de acţiune, nu lipseşte nici dragostea. Iubirea şi problemele care apar între îndrăgostiţi sunt introduse cu fineţe în poveste, pe nesimţite. Prin aceasta se aduce o notă de sensibilitate şi emoţie în film.

Imaginile sunt construite de foarte multe ori din cadre scurte, care se succed cu rapiditate. Sunt câteva scene în care filmarea nu pare la cele mai înalte cote, aducând în prim plan prea mult din personajul secundar, care apare doar ca o umbră pe o parte din ecran. O altă mică neplăcere vizuală apare la câteva scene de luptă, în care apare impresia că totul a fost filmat cu o camera foarte ieftină, lipsită de dotările tehnice necesare pentru a crea o imagine lină.

Actorii aleşi sunt foarte potriviţi pentru rolurile pe care le interpretează. Datorită jocului actoricesc bun, exagerările pe care le fac uneori protagoniştii în urmărirea creării situaţiilor comice, reuşesc să producă efectul scontat, care de multe ori stă undeva la limita cu ridicolul. Chiar dacă se urmăreşte comedia, şi la partea de acţiune filmul stă bine. Sunt şi momente serioase în film, credibile şi bine realizate. Unele scene s-ar putea chiar să depăşească aşteptările iniţiale ale spectatorilor şi să releve un film de acţiune complet.

Raid dingue (O poliţistă irezistibilă – Fugi, dacă poţi) merită văzut. Este un film care merită o vizită la cinema, la care se râde mult şi bine, o comedie clasică franţuzească, de calitate, vizionarea căruia reprezintă o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x