De interes

Drumuri judeţene pe care se desfăşoară lucrări de reabilitare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O serie de lucrări de reabilitare continuă şi în această perioadă pe drumurile judeţene. În săptămâna 21 – 25 august, Consiliul Judeţean Cluj a anunţat continuarea proiectelor de refacere a unor porţiuni de drum.

Au demarat lucrări de modernizare şi reabilitare pe drumul judeţean DJ 107F, respectiv porţiunea de drum cuprinsă între limita judeţului Alba şi intersecţia cu DN 15, pe raza localităţii Luncani, comuna Luna.
Astfel, este vizat un sector de drum în lungime de peste 4.5 kilometri, mai exact de la kilometrul 9+860 până la kilometrul 14+370, în această fază a lucrărilor executându-se casete pe toată lungimea drumului în vederea lărgirii fundaţiei la şase metri.
Până la finalizarea completă a proiectului, lucrările vor continua cu aşternere de strat de piatră spartă în grosime de 12 centimetri, covor asfaltic în două straturi – binder şi strat de uzură, precum şi semnalizare rutieră pe întregul sector de drum vizat în lungime de 4.5 kilometri.
Autorităţile mai precizează că lucrările se execută numai în condiţii meteorologice favorabile, iar calitatea acestor lucrări de reabilitare este în mod constant verificată de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj şi de diriginţii de şantier din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj.

Pe drumul judeţean DJ 107R Băişoara – staţiunea Muntele Băişorii se execută lucrări de întreţinere şi reparaţii în vederea creşterii gradului de siguranţă a circulaţiei rutiere.
După ce, în prealabil, pe acest tronson au fost finalizate lucrările de asfaltare şi au fost executate marcaje rutiere axiale, în prezent se execută operaţiuni de refacere a parapeţilor grei de zidărie pe o lungime totală de peste 5 kilometri de drum, aceste lucrări fiind în plină desfăşurare până la finalizarea tuturor sectoarelor vizate. De asemenea, Consiliul Judeţean Cluj informează că pe acest sector de drum judeţean s-au încheiat deja lucrările de montare sau înlocuire a peste 200 de metri de lise – parapeţi semigrei flexibili în zonele de risc.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x