Violoncelistul Adrian Naidin într-un nou concert „Pân’la rai”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Violoncelistul Adrian Naidin va putea fi urmărit în concert live miercuri, 30 august, de la ora 19:30, la Grădina Green Hours din Bucureşti.

Violoncelul lui Adrian Naidin spune poveşti, pictează sau recită versuri, sună ca o întreagă orchestră uneori, alteori doar şopteşte. Carismatic şi pasional, Adrian Naidin şi-a sedus publicul cu o voce incredibilă: un ambitus excepţional, un timbru de baladă românească, îmbogăţite de o gradare şi un control care pot fi auzite numai la marii cântăreţi de operă.

Probabil una dintre cele mai valoroase compoziţii jazz imaginate în maiestuoasa umbră a Măiastrei, a Mariei Tănase, un proiect de excelenţă, aplaudat pe scene prestigioase şi inclus pe coloana sonoră a unui film internaţional aspirant la Oscar, „Pân’la rai” va fi prezentat la Grădina Green Hours din Bucureşti.

Amestec de tradiţional şi avangardă, tehnic şi non-conformist, violoncelistul Adrian Naidin îşi testează imaginaţia într-un experiment acustic alături de alţi trei muzicieni cu personalităţi şi cariere remarcabile. Printre aceştia, pianistul Sorin Zlat, singurul român premiat în cei 30 de ani de prestigioasă istorie a celui mai important concurs de jazz din Statele Unite, The Great American Jazz Piano Competition. Li se alătură Eugen Amarandei – unul dintre cei mai tehnici şi mai inspiraţi dintre contrabasiştii României şi percuţionistul Gabriel Bălaşa, un muzician inventiv şi imprevizibil, testat în formule avangardiste şi în proiecte acustice insolite.

Strălucitor în partiturile clasice, plin de forţă şi har în folclor, Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit „Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentaţi dintre ucenicii săi. La lansarea proiectului „Pân’la rai” au fost prezenţi reprezentanţii echipei care a a realizat filmul independent „The Necessary Death of Charlie Countryman” – o producţie de suflet al americanului Shia LaBeof, film care a intrat în cursa pentru Oscar în 2014. Seduşi de Mărioara de la Gorj, înnebuniţi de ritmul sacadat al Ciuleandrei şi mângâiaţi de doinele şoptite, producătorii de la Voltage Production şi Bona Fide Productions au inclus „cânticele” imaginate de Adrian Naidin pe coloana sonoră a filmului „The Necessary Death of Charlie Countryman”.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x