Ştiri

Măsuri de refacere a podului distrus din Rezervaţia Naturală Cheile Turzii

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Podul numărul 3 din Rezervaţia Naturală Cheile Turzii a fost distrus prin incendiere, în cursul dimineţii zilei de sâmbătă, 26 august 2017, de persoane necunoscute. Având în vedere apartenenţa traseului de vizitare la forul administrativ judeţean, conducerea Consiliului Judeţean Cluj a dispus măsurile necesare pentru refacerea podului şi limitarea efectelor negative.

Autorităţile judeţene au informat că în ceea ce priveşte incidentul, acesta a fost semnalat angajaţilor Serviciului Public „Salvamont-Salvaspeo” Cluj sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 08:00, de către un grup de turişti străini aflaţi în zonă. Salvatorii montani aflaţi de serviciu au alertat la numărul de urgenţă 112 Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Cluj – Pompierii şi Poliţia comunei Mihai Viteazu care s-au deplasat de urgenţă la faţa locului. Angajaţii Salvamont Cluj împreună cu o echipă operativă de pompieri au acţionat pentru stingerea focului izbucnit la podul nr. 3, operaţiune dificilă din cauza localizării acestuia într-o zonă greu accesibilă. După stingerea focului, din dorinţa înlăturării oricărui pericol pentru siguranţa vizitatorilor Cheilor Turzii, respectiv a florei şi faunei din rezervaţie, s-a hotarât dezafectarea întregului pod, afectat iremediabil de incendiu şi extrem de şubrezit.

Ca urmare a acestui incident, conducerea Consiliului Judeţean Cluj a dispus deplasarea la faţa locului, în regim de urgenţă, a unei echipe formate din reprezentanţi ai Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului şi ai Salvamont Cluj. Misiunea acesteia fost aceea de a evalua implicaţiile incendiului şi de a identifica soluţiile optime de reamenajare a podului, în contextul în care accesul terestru în defileu a fost periclitat. În acest sens, experţii care s-au deplasat la faţa locului au propus o soluţie tehnică de reamenajare, până la construirea unui nou pod. Având în vedere această situaţie, până la refacerea podului, care va fi realizată în aproximativ şapte zile, vizitele turiştilor în Cheile Turzii vor fi posibile doar până la podul numărul 3.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x