De interes

Lucrări de asfaltare între staţiunea Băişoara şi pârtia de schi Buscat

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe drumul judeţean DJ 107R Muntele Băişorii (staţiunea Băişoara) – Muntele Mare (pârtia de schi Buscat) au fost demarate lucrări de asfaltare.

Conform informaţiilor transmise de Consiliul Judeţean Cluj, în această etapă a fost aşternut primul strat de asfalt pe un sector de drum în lungime de aproximativ un kilometru, urmând ca în zilele următoare să se toarne şi cel de-al doilea strat, cel de uzură. În paralel, lucrările de modernizare şi reabilitare continuă cu realizarea de ziduri de sprijin.

Până la finalizarea completă a proiectului, lucrările vor continua cu aşternerea stratului de balast pe restul sectoarelor de drum, aşternerea stratului de piatră spartă, realizarea de ziduri de sprijin, şanţuri betonate şi şanţuri de pământ, covor asfaltic în două straturi şi semnalizare rutieră pe întregul sector de drum vizat, în lungime totală de 11.3 kilometri, mai exact de la kilometrul 47+350 până la kilometrul 58+650.

„Este o investiţie cu adevărat strategică având în vedere că în perioada de iarnă acest drum este extrem de solicitat de turişti. Or, tocmai pentru că la munte sezonul rece şi temperaturile scăzute vin mai repede decât în restul judeţului, am dispus intensificarea ritmului lucrărilor astfel încât să profităm la maxim de vremea foarte bună din această perioadă” a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Lucrările la acest proiect de mare complexitate au demarat anul trecut şi au constat în montarea a nouă podeţe, profilarea şi lărgirea platformei de drum, precum şi realizarea de fundaţii adâncite pe mai multe sectoare de drum. Forul administrativ judeţean mai informează că în continuarea acestor lucrări, în acest an a fost executată aşternerea de strat de balast pe mai multe tronsoane ale unui sector de drum în lungime de 3.5 kilometri. În ceea ce priveşte complexitatea lucrărilor, aceasta este determinată atât de aspectele specifice reliefului muntos, cât şi de condiţiile meteorologice imprevizibile specifice zonei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x